Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Hårdare skola!

Elever som sköter sig och vill utföra ett gott arbete i skolan ska inte behöva drabbas av att en eller flera elever lever rövare på lektioner och raster är min bestämda uppfattning.
Var nog inte världens lugnaste elev själv när jag gick skola, men om lärarana tog kontakt med mina föräldrar, så tog de genast tag i problemet på ett eller annat vis.

Idag upplever jag själv att fler och fler föräldrar struntar eller inte anser sig ha tid med sina barns problem i skolan. Enligt mig är det ytterst föräldrarnas ansvar att ens barn sköter sig. Om en elev trots hemringningar, föräldrasamtal mm inte ändrar sin attityd. Så måste andra åtgärder sättas in så både elev och föräldrar fattar allvaret i situationen.

Nu kommer regeringen med Jan Björklund i spetsen med ett nytt lagförslag som ska underlätta för de elever som vill läsa och lära sig, istället för att ödsla tid på de som hela tiden vill spela pajas, utför skadegörelse och mobbar andra elever.

Det kan upplevas som en liten generalisering från min sida det jag skrev här ovan för vi får inte glömma bort att det finns även de som har symtom som Adhd, Dump eller andra problem, som specialterapeuter, Barn & ungdomspsykiatrin eller andra specialister måste in och hitta lösningar på. Inte speciellt längesedan jag gick skola och då fanns inte många av dessa experter att tillgå, så flera som skulle behövt hjälp fick det inte. Idag fungerar det mycket bättre, men ytterligare förbättringar behövs enligt mig

Finns mycket man kan skriva om detta, men jag stannar där för idag.

I korthet går regeringens förslag ut på följande:

Elever i grundskolan ska kunna få skriftliga varningar. Vid upprepade varningar ska även rektor kunna utdela en erinran mot eleven.

Ungdomarna ska även kunna stängas av ’om det är nödvändigt med hänsyn till övriga elevers trygghet’, som det står i den promemoria som SvD tagit del av.
Avstängningen får dock bara pågå under en tid och ska kopplas ihop med en ’skyndsam’ utredning.

Avstängningen får dock endast ske två gånger per termin, och max en vecka per gång.
Skolan ska även erbjuda kompensation för missad undervisning.

I dag är det endast tillåtet att porta gymnasieelever, men med den nya lagen ska även barn i grundskolan kunna hållas borta från undervisningen
Källa: Expressen

/Sunken

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.