Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Ny dag med många möten!

Ska väl på rak arm erkänna att man sovit bättre i sina dagar.
Men hur som haver så är det bara vackert att trampa vidare, idag är blir det mycket snack om framtid. Börjar dagen med produktionslagsmöte, vår kund och uppdragsgivare kommer ut och pratar framtid. Alla som kör runt på våra vägar har nog sett att det ligger massaved lite här och där. Problemet för skogsbolagen är just att massaveden blir överskott på för tillfället.
Ett av de problem som blivit i krisens spår är att just papper inte köps i den omfattning som det gjorts förut. Vi får hoppas på en snar vändning innan vi entreprenörer faller bort en efter pågrund utav arbetsbrist. Vår uppdragsgivare ställer upp på vi entreprenörer mycket bra, de jobbar med att hitta manuella ersättningsjobb så fort vi måste ställa maskinerna. Så utan göra blir vi inte, men maskinerna kostar trots det pengar och de företag som har belånat tufft lär också få det tufft med att vara på rätt sida om det röda sträcket.

Efter dagen är slut träffar vi vår andra uppdragsgivare och går igenom framtiden med de. Ska nog inte vara så stora förändringar inom testsidan, men det är bra att få träffas och gå igenom den nya organisationen och hur de har tänkt att framtiden skall se ut.

Ikväll har vi möte med föräldragruppen här i Tvärålund, med anledning av de snabba kast som vi politiker har ställt till med när det gäller byskolornas vara eller icke vara. Ska bli intressant att träffa alla föräldrar och resonera igenom vad som är pågång och det ska även bli hemskt intressant att höra hur Majon ska förklara att de har tänkt föra alla föräldrar, barn och lärare bakom ljuset. Vi har fått nya förslag på besparingar och även en del av dessa är jag långt ifrån nöjd med. Men för min egen skull redovisar jag ej dessa förslag nu. En liten reflektion! Om nämnden tillexempel skulle komma med ett förslag om att bygga en helt nu skola i Hällnäs, så tror jag det förslaget hade aktualiserats innan nämnden ens hade tagit tag i frågan. Det jag menar är att lätta och positiva förslag är lätta att ta med innevånarna men tydligen är det så att svåra och jobbiga förslag ska helst mörkas för att slippas debatteras om. Vi får se hur det blir!

/Sunken

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.