Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

850miljoner!

Volvo antar jag

Volvo lastvagnar varslar ytterligare 320 personer i Umeå om uppsägning

Volvos agerande är otroligt dumt tycker jag!
Nyligen delade Volvo ut drygt 4 miljarder kronor till aktieägarna.
Dessutom köper de två nya lyxplan för 850miljoner som ledningen kan resa runt med.

Hur kan man agera på det viset?
Att de inte säljer lastbilar i den omfattning som krävs för att behålla personalen så är det säkert. Men att sen ledningen och aktieägarna går runt och lever lyxliv i en av de värsta lågkonjunkturer som Sverige legat i på länge är tragiskt och otroligt dumt.
Att staten inte går in med pengar i ett företag som agera som de nu gör är ett klokt beslut.

En fråga man kan ställa sig är. Varför satsar inte Volvo tillsammans med facket på utbildningspaket tillsammans? Nu strider de så mycket för sin sak att de känns som att de glömmer bort att nedanför stor all personal som idag fått ta emot varsel och tittar hjälplöst på när deras jobb försvinner!

Här kan ni läsa om vad statsminister Fredrik Reinfeldt (M) säger till aftonbladet om Volvos agerande!

/Sunken

7 kommentarer

  1. Metallare

    Nu har du nog inte riktigt hängt med Mikael. Facket och företaget har jobbat mycket ihop vad gäller utbildningar mm. Framför allt på initiativ från facket. Vad du syftar på undrar jag? Vad då bara strider för sin sak? Här glöms inte personalen. Man kan å andra sidan undra hur du som moderat tänker i dessa tider? Är det ok att alla varslade på Volvo endast ska få ut en bråkdel av sin lön via a-kassan som din så kära regering förstört?! Ta samhällsansvar och börja med att återställa a-kassan så inte allt för många tvingas gå från hem och hus!

  2. Uffe

    Man ska ju allt komma ihåg vilken regering vi har inte stöttar dom ju arbetarna direkt. Nä dom värnar ju mera om dom som tjänar stora pengar och styr samhället.Och tyvärr så är det hära en superb anledning för Volvo att lägga ner i umeå!

  3. "arne"

    AB Volvo har ett ansvar mot sina ägare vilket gör att dom måste återbetala en del av det kapital som ägarna investerat.

    Gällande planet så är jag övertygad om att det finns en finasering som gör att det är ekonomiskt för volvo att investera i det, dessutom är det säkert beställt föra krisen med högre kostnad att riva kontraktet nu.

    Gällande ni nedan som klagar på a-kassan så tycker jag det är förvånadsvärt hur ni tänker, 18000kr är mer än vissa kommunalanställda får för sin heltid och det klagar ni på, jag undrar vem som blivit hagalen.

  4. Snart är det full fart

    Till er metallare som menar att Volvos agerande beror på regeringen.Vakna och titta på andra företag i andra näringar.Skogen tex där betalar man utbildningar till personal,underentreprenörer med dess personal mm men inte tror jag det beror på regeringen utan det beror på att det är ett mycket bra klimat mellan arbetare och arbetsgivare.Arbetar era fackpampar på rätt sätt? Jag tvivlar! Det brukar inte bara vara ens fel när två trätar.Om det skulle vara Volvoanda i alla företag som det går tungt för idag skulle Sverige ha kolapsat för länge sedan.Det är bra att vår regering håller i plånboken. För vi andra som kämpar i det tysta är inte villiga att satsa våra skattepengar i företag där parterna inte kan tala med varandra utan bara förbi varandra.Såna företag kommer inte att överleva.Slutligen jag tror att Scania med sin ledning och fack kommer att vinna och bli mönsterföretaget i framtiden!!!

  5. Jag bävar inför framtiden

    Ja visst var de 12 åren med S och Göran Persson fantastiska.Tänk efter! Skattesänkning enbart för några utvalda miljadärer(HM-Persson bla)Men för sig själv fixade han till det riktigt bra.Eller hur?Jag tycker det var på tiden att vi vanliga knegare fick en skattesänkning.Men för er som missunnar oss det,var lugn.Mona och Ohly kommer att plocka bort jobbavdraget när dom kommer till makten.Då är den socialistiska ordningen återställd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.