Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Möte med föräldrar!

Var som sagt kallad till möte med föräldrarna i byn ikväll. Måste erkänna att det känns konstigt att sitta framför alla man känner och meddela hur läget ligger till för oss inom Utbildnings och fritidsnämnden och att skolan i nuvarande form är hotad.
Detta med tanke på att jag själv är förälder i denna by och absolut inte vill att mina barns skolgång förändras till det sämre. Alla förstår nog att det är svårt att iklä sig rollen som politiker när det är folk man nästan umgås med dagligen som ska ställa en mot väggen. Men jag tycker det gick sådär, måste erkänna att det är lätt att glida in på politiksnack, men konstigt vore väl annars.

Trots lite sen ankomst var Erik Persson (s) den enda ur Majoriteten som vara med hela kvällen. Birgitta Sigfridsson(c) var även med ett litet tag.
Även Christer Lundgren (c) dök förbi talade lite grann lyckades reta upp mig och försvann (rim). Tråkigt att inte fler kunde dyka upp! Kan tycka att om man ställer krav på föräldrar att agera en vecka innan beslut så måste man kunna ställa upp och förklara sig hur man har tänkt. Erik gjorde ett bra jobb med tanke på att han troligen inte riktigt vet själv vad som är pågång. Inte konstigt att vi har problem att svara när beredningen av förslagen gått till som den nu bevisligen har gjort.
I övrigt tycker jag att det var ett ganska bra möte ikväll, många konstruktiva förslag kom fram.
Förhoppningen är att komma med ett förslag som gör så att man slipper skicka sexorna till Renforsskolan och slippa göra om klasserna till B2 form (tror jag det hette).

Solklart så slåss föräldrar och bybor för sina barn och hela bygdens överlevnad.

De förslag som lyftes fram ikväll hoppas vi ska kunna bli utreda, men det är nu upp till Majoriteten att bestämma detta. Bestämmer de sig för att ta det lagda förslaget så tas detta beslut nu på Fredag i så fall. Man har i och försig en teoretisk chans att påverka ända fram till KF i Juni. Men då nämndes beslut oftas brukar vara vägledande så är betoningen på teoretiskt ej en underdrift!

Enligt mig och Sven-Åke(KD) så tycker vi att det är mycket viktigt att man bereder budgetar med ett såkallat underifrånperspektiv.
Man frågar helt enkelt personalen vad de anser att de kan göra för att bespara pengar åt kommunen. Detta är ingen metod som nuvarande Majoritet jobbar med trots påtryckningar från oss. Men jag lovar att det blir lättare att komma inom ram om personalen själva får utarbeta förslagen tillsammans med de högre tjänstemännen. Men ska de ha möjlighet till detta krävs också tid för de att hålla på med detta. Som läget är nu har de teoretiskt på sig till på Fredag att komma med ett förslag.

Hällnäsborna har det ännu tuffare då de inte har hunnit ha något möte ännu. Hoppas de hinner under veckan.

Vindelborna hade Hem och skola möte ikväll och jag antar att de aktuella frågorna även behandlades där.

/Sunken

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.