Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Demokrati!

Demokrati betyder ’folkstyre’.

Ett sådant styre kan utformas på olika sätt, men gör knappast skäl för namnet utan engagerade medborgare, utan politiska alternativ eller utan möjligheter att byta ut valda företrädare.

Med andra ord: Beslut måste vara genomtänkta, välgrundade och förankrade.

/Sunken

6 kommentarer

  1. Tomas Lundmark (s)

    Jag har tvingats följa den Sundlingska bloggen den senaste tiden för att skaffa mig en bild av hur den ter sig. Min omedelbara slutsats är att mycket av de dumheter som presenteras beror på ren okunskap och i några fall brist på insikt. Låt oss titta på exemplet om demokrati. Ska man tolka detta inlägg som att Sundling och moderaterna inte tycker att Vindeln är demokratiskt styrt? Detta insinueras ofta av moderaterna på olika sätt att majoriteten styr och att detta i sig är odemokratiskt!! Jag tror att man från Sundlings flank borde fundera på om det inte är så att röstberättigade i Vindelns kommun väljer sina politiska respresentanter vid återkommande val. Bara för att majoriteten av de folkvalda i Vindeln tycker annorlunda än Sundling&Co så blir det ju inte odemokratiskt. Ett trist faktum för moderaterna är kanske att man inte får tillräckligt många röster för att få bestämma själva. Man gör sig dessutom helt omöjliga att samarbete med när man väljer att representeras av ”mobbare” som Sundling så det verkar vara långt borta i tiden att de skulle komma i majoritetsställning igen. Några har påstått att den som ger sig in i politiken får räkna med ”smällar”. Så är det givetvis men det innefattar inte personangrepp. Det är en sak att debattera hårt därför att man har olika åsikt i sakfrågor, en helt annan att anklaga enskilda för att till exempel kunna liknas vid Stalin. Nästa år är det val igen och då får vi se hur de ”nya moderaterna” i Vindeln uppfattas av väljarna. Jag tror moderaterna blir besvikna än en gång när det visar sig att det stora flertalet i kommunen vill se ansvarstagande och kompetenta politiker som sakligt jobbar för hela kommunen och dess innevånare. Jag skulle bli förvånad om väljarna vill ha poltiker som ägnar sig åt personangrepp på såväl kommunens personal som andra politiker. Om jag ska döma av alla de kommentarer som man hör från folk just nu så blev det inte många röster för moderaterna i Vindeln om det vore val idag. Kanske är det det som Sundling också märker av för han tycks ju ha bett Karin Nilsson-Sandkvist om ursäkt för det senaste påhoppet. Åtminstone ett steg i rätt riktning som trots allt tyder på viss insikt. Vi får de om det blir en bestående förbättring.

  2. Mikael Sundling

    Roligt att se att en tung S-politiker kliver fram och tar bladet ur munnen. Vad kan detta bero på kan man undra?
    Har det blivit något fel som måste försöka repareras på andras bekostnad?
    Jag har ingen aning men intressant läsning var det i alla fall.

    Att jag bett Karin om ursäkt för att hon tog illa vid sig, anser jag vara en självklarhet.
    Men jag förstår att ni kommer att rida på denna våg och kalla mig mobbare ett långt tag framöver, men det får jag leva med. Inget går att göra ogjort. Det är bara att bita ihop och komma igen.

    När det gäller demokrati snacket så är det nog så att ni får lov att sätta er i den röda bunkern och fundera på vad som gått fel. Ta dig en tripp ut i skolverksamheten och fråga hur förankrat det senaste förslaget ni i (S) kom med var!

    När till och med Centern stod med skägget i brevlådan och inte förstod vad som hände på nämnden, så måste ju även ni inom Socialdemokraterna inse att ni skuffat demokratin så långt bort det bara gick.
    Som tur var Åke Strandgren (C)
    den som tog till orda först och sa att detta kommer ni aldrig att få igenom politiskt. Och tur var väl det. Annars hade det blivit 6-9skola from ht 2010 och en småbarnsskola i Tvärålund.

    Jag har förståt att ni inom S vill att allt ska in till centralorten, men det är tur att vi som ej vill det har Centern som bromsar er. Vi inom oppositionen vill att hela kommunen ska leva inte bra centralorten.

    Jag kan förstå att du anklagar mig för okunskap eller att jag saknar insikt. Du vet ju själv vad ni låter oss ha insyn i. Man får ta information från folket eller verksamheterna, Då ni har låst ut oss från alla system som gör så att vi kan få en överblick vad som händer med ekonomin.

    Jag förstår att ni är oroliga när vi går ut till folket och frågar vad de vill. För den punkten har tydligen ni missat lite grann.

    Jag känner en iver att få se vad de nya unga Socialdemokraterna kommer att komma med framöver. En viss kontakt har jag med en del och som det ser ut och låter kommer det att bli mera tagande och givande framöver.

    En av anledningarna varför jag bloggar är att jag tycker politikerklimatet i Vindeln ej är bra. Jag vet att jag ej kanske gör saken bättre, men får man fram till folk hur saker och ting fungerar så kanske även politiker blir påverkade och börjar kanske förstå att något måste göras för att de ska bli bättre.

    Så länge vi håller på som vi gör i Vindeln kommer kommunen att avfolkas så är det bara Herr Lundmark.

  3. Länge leve demokratin

    All heder åt oppositionen som väkte oss andra.Även en stjärna till den centerpartist som förstod att nu hade det varit för snabba växlar i det slutna rummet.Skolbeslutet stoppades tydligen i sista målrakan?För Karin N-S hade redan skickat ut en pressmedelande som gick att läsa i VF på fredag morgon att majoritetens skolbeslut skulle tas på fredagens möte.Att dessutom mästerdiregenten Thomas Lundmark går in med kommentarer i Mikaels blogg visar att nu gungar det i S-leden.Än en gång tack M och KD som ni agerat.Det visar ochså att det var rätt att sätta in dessa herrar i UFnämden för dom är faktiskt inga man sätter sig på.Det kommer till och med herr Lundmark att få erfara.

  4. David

    Fy Tomas!
    NU är inte du ett jä… dugg bättre.
    Du kastar skit på Sundling och anklagar honom för okunskap och insiktslös. Jag hoppas att du kan be om ursäkt också!
    Om ni nu har gjort fel gå ut och erkänn detta istället för att försöka flytta över fokus på honom. Att ni vill att allt ska in till centralorten är ingen hemlighet så varför mörkar ni det?

  5. färdig med insnöade sossar

    du! jag undrar var du hör alla kommentarer och åsikter, du rör dig väl bara i röda kretsar du va?
    ta och lyssna på ALLA i Kommunen och inte bara dina egna, snubbe lilla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.