Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Kvällens möte + en ide!

Mycket med information och ’några’ frågor svarades också på.
Åsikter jag fick från andra som varit där var ganska entydiga.
Om det nu ser så svart ut varför presenteras inga visioner?
Mitt svar var enkelt Majoriteten saknar visioner och idéer i en större utsträckning som ska göra så att kommunen kanske kommer på fötter igen. Visst finns det ljusglimtar tillexempel måste det öppnas en ny förskoleavdelning i Vindeln för att efterfrågan har ökat.
Men det är ingen ide utan det är något man måste fixa helt enkelt.

Mindre befolkning ger mindre skatteintäkter fick vi förklarat för oss flera gånger.

Men då måste man komma med nya idéer också för att kunna öka skatteintäkterna.
Går det tungt kan man inte tokbromsa, man måste även gasa för att ta sig framåt.
Men jag trycker ytterligare en gång på att det är mycket viktigt att de beslut som vi politiker fattar ska verkställas när vi säger att de ska göra det. Låter man bli att fullborda lagda beslut så blir det till slut en surdeg som är mycket svår att ta sig ur.

Ger vi nu utbildningsförvaltningen möjlighet att få komma med förslag genom underifrånperspektiv som gör att kostnaderna kan sänkas kan vi nog ta oss ur denna krisen också tror jag. Om också socialförvaltningen förankrar budgetarbetet i större utsträckning nere hos personalen på golvet så kommer de säkert fram med saker som kan effektiviseras och förbättras, det är jag helt övertygad om. Håller vi näsan ovanför vattenytan i några år så kommer det att vända. En lågkonjunktur varar ej för evigt så är det bara.

Vindelns kommun måste hitta på nya saker som gör oss attraktiva!

Kastar ur mig en ide vid sittande dator: (Gammal och ny)
En arbetsgrupp startas tillsammans med de som äger Sanatoriumet i Hällnäs!
De sätter sig sedan ner och förutsättningslöst diskuterar de om framtiden för anläggningen, med målet att få fart på kolossen igen. Kanske kanske kommer de fram till nåt som gör så att vi kan få fart på anläggningen igen.
Om varje parti sen hjälps åt att lobba mot de högre makterna så kanske vi lyckas.
Men provar vi inte så går det inte, så enkelt är det!
Jag vet inte om det går men att vi ska försöka anser jag är en självklarhet. Nu låter vi denna jätteanläggning stå i princip tom och självdö, jag tycker det är tragiskt. Många politiker och vanligt folk säger till mig att det går inte, vi ska inte bry oss för det är en privat aktör som äger den och sluta drömma det är kört mm mm.
De som säger så saknar visioner och idéer enligt mig!

/Sunken

5 kommentarer

  1. Versioner

    du menar väl ändå visioner?
    Personligen tycker jag att man ska tänka på ett nytt sätt – överhuvudtaget – stuprörstänkande och Hällnäs sanatorium sätter inte fart på vår kommun.

  2. tjoho

    Jag har kollat upp: kommunen har – hör och häpna en vision – som även du och nya moderaterna varit med och beslutat om. Visionen är framtagen i samarbete med näringslivet i Vindeln och lyder enligt följande:
    ”Vindeln är Umeåregionens bästa kommun för barnfamiljer och företagsamma människor. Här skapar vi tillsammans hållbar tillväxt förenat med en kreativ, hälsosam och trygg livsmiljö.?

  3. Vindelbo som var på mötet

    Men hur tusan ska de ta sig dit om de hotar med skolnedläggningar och att flytta sexorna från älvbrinkens, hällnäs och tvärålunds skolor in på renforsskolan som tydligen har stora bekymmer med arbetsron. De måste ändra vision till något annat om de håller på som de gör nu.

    Visioner kanske finns men var är ideerna för att komma dit?

  4. Tjolahopp

    du ser väl-Mikael har ju en vision – om sanatoriet i hällnäs – det ska få fart på kommunen. Nu är det ju bara fart och fläkt i sanatoriet på sensommaren och hösten när det fylls av fattiga bärplockare. Dessa fattiga, utnyttjade stackare som knappt har råd att köpa en tändsticksask på konsum utan att få hicka.
    Jag tror vi måste få fler jobb – om regeringen ger mer pengar till kommunen så slipper vi alla dessa drastiska neddragningar.

  5. Upp till kamp mot socialismen

    Före detta sanatoriet kunde ha varit en av alla visioner. Men med en politisk majoritet där det är viktigare från vilket parti ideerna kommer än att titta på själva ideen,så är det liten mening att bry sig.Nä dunka ihop den här svågerstyrda kommunen med Umeå innan det är för sent.Skolförslaget från S med Karin Nilsson-Sandkvist vid rodret visar tydligt deras oförmåga att se verkligheten. Jag anser att nu är det bråttom att se helt nya tag i politiken.Att spara 10 milj av en totalbudget på 350 milj är inga problem om man kunde se över samtliga verksamheter.Men det vägrar majoriteten utan dom vill först slå undan benen på Hällnäs och Tvärålund.Dom försökte ett fulgrepp men hade inte räknat med fotfolkets reaktion .Än en gång tack Mikael och Sven-Åke.Vi räknar med att ni håller oss informerad även framledes för nu är vi stridsberedda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.