Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Snart dags!

Nu är det endast 24dagar kvar till Eu-valet.
Runt 82 procent av Sveriges befolkning tycker att riksdagsvalet är viktigt
samtidigt som förra Europavalet endast lockade 38 procent till valurnorna.
Tråkigt att så få orkar gå och rösta. Många jag pratar med tycker inte det är lönt för att de anser att vi ej kan påverka, detta resonemang hoppas jag ska förändras. Det är viktigt att vi får rätt folk i Europaparlamentet, som kan strida för det vi svenskar vill med Europasamarbetet.
Här kan ni se våra kandidater och skapa er en egen uppfattning om vem ni kan kryssa på.

Det finns många frågor vi anser har en hög prioritet inom Eu men högsta prioritet även i detta val är Jobbfrågorna. Här följer ett utdrag av det vi Moderater vill med jobbpolitiken inom EU:
Den globala finanskrisen riskerar att få långvariga konsekvenser på både sysselsättning och tillväxt. På samma sätt som Moderaterna driver på för att minska utanförskapet i Sverige vill vi minska utanförskapet i hela EU.

EU:s framtida konkurrenskraft ska varken bygga på gamla meriter eller låga löner. I stället ska den globala konkurrensen mötas med hög kunskapsnivå och välutvecklade företag. Genom att minska byråkratin, ta bort onödiga regler och öka rörligheten över gränserna kan fler jobb skapas i hela Europa.

Ordning och reda ska alltid gälla på svensk arbetsmarknad. Det är viktigt att människor som kommer till Sverige för att arbeta möts av trygga och goda villkor. Vi värnar den svenska modellen och tycker inte att EU ska bestämma över vår arbetsmarknadspolitik.

/Sunken

En kommentar

  1. Lisbet - blogge bredvid

    Det värsta är att det är så förbenat mycket som vi ska visa intresse i – INTE BARA DETTA.

    Det måste kännas bra för er som prioriterar just detta i en mängd med annat utbud. Vi behöver många fler av er som kan bryta ned det hela i enklare och begripligare bitar som får oss att förstå hur det funkar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.