Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Hårdare tag i gemenskapen

Började på en blogg tidigare men fick i princip en total inspirationslucka. Så jag tog bort allt jag skrivit på momangen. Men nu kommer det en ny.

Tänkte skriva lite mer om Moderaternas Eu-politik. I kvällens blogg ska jag nämna lite om vår politik för att motverka brott inom gemenskapen.

Grov organiserad brottslighet såsom människosmuggling och narkotikahandel är problem vars konsekvenser drabbar invånarna i alla EU:s medlemsländer.

När brottslingar kan röra sig fritt över nationsgränserna krävs det också att polisen och åklagarna i olika länder kan samarbeta utan att hindras av onödig byråkrati. Därför vill vi stärka det europeiska polissamarbetet och förbättra utbytet av information mellan medlemsländerna.

Vi vill i samarbetet kring brottsbekämpning
förbättra möjligheterna för polis, åklagare och andra brottsbekämpande
aktörer. Om till exempel varje medlemsland helt på egen hand ska bygga upp en kunskapsbas om brottsligheten kommer kriminaliteten alltid ha övertaget.
Därför vill vi att ska bli lättare att utbyta information mellan länder.

En annan sak är att Sveriges röst behövs för att vinna striden mot de krafter som vill göra narkotikan rumsren i Europa. I Sverige har det länge funnits en bred samsyn kring målet om ett narkotikafritt samhälle. Vår politik med förebyggande insatser, förbud mot innehav och bruk samt effektiv missbruksvård har varit framgångsrik jämfört med andra europeiska länders politik. Vi vill behålla den svenska linjen om nolltolerans mot narkotika och låta den slå igenom inom hela EU.

/Sunken

En kommentar

  1. Mona om bettet

    Alliansens utlovade reform av sorgebarnet inom den svenska välfärden, tandvården, har yckats med att förvärra en redan usel situation. Men Moderaterna är tillfreds. ”Går man på bistånd kan man inte få allt det som den som har ett arbete kan skaffa sig. Då är det skäligt att man får tandvård så att man har TJUGO TÄNDER KVAR” säger Thomas Nilsonne, moderat och ordförande för socialnämnden i Täby till DN.

    Som tur är har vissa en rik far så allas tänder ryker inte, eller hur Sunken?;-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.