Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Snart dags

 

Älgjakten närmar sig. Håller på att träna hunden så mycket jag hinner med.
På tal om hund! Det värsta jag vet när jag är i skogen är att inte veta var jag har hunden. Så jag har köpt mig en liten pryl som håller reda på vovven, dessutom håller den reda på mig, och det är nog uppskattat av mina lagkamrater. Har ofta sagt att jag kommer ut vid ett speciellt ställe, men ofta så kommer jag ut någon annanstans. Kan vara farligt så nu ska det bli ordning och reda. Hoppas nu denna mojäng funkar som jag vill att den ska göra. Gjorde en snabb inventering av ammunition såg att jag hade på tok för lite kvar, så det blir till att fixa nytt så fort som möjligt.

 

/Sunken

PS: I morgon är det fritt fram att släppa hunden lös i skogen, så jag hoppas den sniffar upp något så man får höra den skälla på något viktigt istället för att han ska stå i hundgården och skälla på ingenting.

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Kerstin Wänman

    När jag läste om din nya pryl så kom jag och tänka på mina äventyr i Kåddisskogen med Pappa som var hundförare. Jag följde med många gånger i min ungdom och Pappa hade nog förhoppningen att även jag en dag skulle sitta med bössan i famnen.
    Pappa kände till varenda barr i denna skog. Jag gick bara efter honom och tyckte att allt såg likadant ut. Han berättade jakthistorier hela vägen. ”Här Kerstin skjöt din farfar en kviga 1971” ”Och här skjöt jag min 88:onde älg”. Ungefär sådana grejer. Vi kom alltid ut precis där Pappa hade planerat.
    En gång hittade vi ett kantarellställe som var väldigt bra, men dit hittade Pappa inte tillbaka 😉

    Jag önskar dig en lyckad jakt och hoppas din nya pryl fungerar./ Kerstin

  2. Mikael Sundling

    Svar till Kerstin Wänman (2009-08-21 16:38)
    Tackar så mycket Kerstin.
    Provade prylen i eftermiddags funkade kanon, men tyvärr så luktade tydligen en löptik som stod i en hundgård bättre, så Jibb begav sig dit istället för att jaga Älg. Men jag såg precis var han var så det var bara att hämta upp honom. Får prova någon annan dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.