Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Att drömma om en Ferrari är nyttigt

I september visas den senaste Ferrarin upp på bilmässan i Frankfurt. Bilen är utrustad med 4,5-liters V8-motor på 4499 cc med direktinsprutning och har 570 hästkrafter. Att accelerera från 0 till 100 km/h tar under 3,4 sekunder. Topphastigheten ligger samtidigt på drygt 325 km/h.

Ferrari försöker, enligt egen utsago, även tänka på miljön. Genom att minska friktionen i motorn sägs Ferrari även ha lyckats dra ned på bränsleförbrukningen jämfört med föregångaren. Denna ligger nu på 13,7 l/100 km. Koldioxidutsläppen har dessutom minskat till 320 g/km. Med andra ord får man ingen miljöbilspremie om man slår till, men det är klart har man råd att köpa en, så lär man nog ha råd att tanka den. Den lär hamna runt 2miljoner i inköpspris om man ska tro de som spekulerar här på nätet.

Vad säger man snyggare bil får man leta efter eller?

/Sunken

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Urban Hägglund

    Tur att man inte har råd med den kärran. Skulle nog bli ett elände att köra den hem till Mårtsbränna, fast å andra sidan skulle ju sommarunderhållet på vägen bli fantastiskt lågt för vägföreningen, vägen skulle ju bli hyvlad varje gång man åkte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.