Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Föräldramöte

Då vad det gjort. Mitt första föräldramöte på Renforsskolan. Bra information av rektor och lärare. Ser fram emot att Lisa kommer att få det lika bra som jag hade det under mina år i den skolan.
Hur som helst mycket med känslor fick jag när man gick i korridoren upp till det gamla klassrummet där jag på min tid hade svenska.
 
Ett problem som togs upp vara att mobiltelefonerna som de flesta eleverna är utrustade med idag ibland flyttar deras fokus från lektionerna till den mojängen istället. Det är nämligen så att lärarna ej får muddrar eleverna utan de får frivilligt lämna ifrån sig dom under lektionstid. (De har blivit så "duktiga" på att använda dem så att de behöver inte ens plocka upp dem ur fickan för att skicka ett sms.) Nästan alla föräldrar var överrens om att mobilbekymret är föräldrarnas ansvar att se till så deras barn ej tappar fokus pågrund av detta. Många idéer kom fram och min slutsats är nog att det bästa torde vara att mobilerna stannade hemma under skoldagen. På min tid hade vi ej mobiler och vi kunde få kontakt med föräldrar och kompisar ändå. Men det är nya tider så vi får nog leva med att mobilerna är här för att stanna. Så jag kommer att säga till min dotter att hon ska lämna in mobilen till läraren innan lektionen. Uppfyller hon ej det så kommer mobilen att stanna hemma.
 
/Sunken
 
 
Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Tommy

    Visst var det ett trevligt möte o det kändes faktiskt lite konstigt att vandra i korridorerna igen, jag o hustrun gick ut högstadiet våren -80 o det har ju faktiskt förändrats en del även om minnena finns kvar.

    Ang mobiltelefonerna så tror jag att vi föräldrar måste ta snacket m våra ungdomar o se till att de sköter sig under lektionstid, för att lämna in den i en korg är ju lite vanskligt m stölder som följd vilket Mats också beskrev.

    Samlar läraren in telefonerna så är även skolan ansvarig för att ägaren får tillbaka ”sin” telefon o ev stölder står skolan/kommunen för om så sker, tänk på det.

  2. Mikael Sundling

    Svar till Tommy (2009-08-26 14:24)
    Precis! Det är vi föräldrar som ansvarar för våra barns mobilandvändning. Lärarna har nog mycket göra så det är bra att de slipper lägga ner allt för mycket tid på detta. Men enligt Mats gick det att lämna telefonerna till honom. Sedan låser han in dem på sitt arbetsrum under lektionerna. Det borde funka om det blir ett problem trots föräldrarnas uppmaningar att inte använda mobilerna på lektionstid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.