Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Klipp navelsträngen med SAP LO

Ett byggnadsföretag ville ge sina arbetare 29000kr/mån men facket krävde att de skulle ha 22272kr/mån. Trots detta valde företaget att ge dem 28710kr/mån facket svarade med att begära skadestånd från företaget på 400000kr och omedelbar lönesänkning. Kan detta vara ytterligare ett bevis på att LO måste ta sig en funderare på hur dom vill ha det?

Ska LO och de understående facken i absurdum se till att deras ideal alltid går först eller ska medlemmarna sättas i första rummet? Tror fackföreningarna skulle må bra av att klippa navelsträngen med LO & Socialdemokratin och ägna sig åt vad som är bäst för deras anslutna medlemmar istället för att hålla på med enpartipolitik. Detta river nog mer än vad det bygger tror jag.

Läs mer här.

Kanske dags att låsa upp dessa mellan SAP & LO

/Sunken

 

Etiketter: ,

5 kommentarer

  1. Mona om alla

    Sunken, saknar du rättspatos?

    Bestämmelsen om stupstockslön ger löntagarna en tillfällig lön under tiden som parterna förhandlar om den verkliga lönen.
    Den bestämmelsen är tvingande för BÄGGE parter. Den har arbetsgivare och fack kommit överens om ska gälla under löneförhandlingar.

    Den lön som arbetsgivaren i detta fall erbjuder arbetarna ligger en tusenlapp UNDER den som facket begär för sina medlemmar. Det skiljer alltså ett tusen kronor mellan parternas bud.

    När överenskommelsen mellan arbetsgivaren och facket är gjord får arbetarna den framförhandlade lönen som förhoppningsvis är högre än den som arbetsgivaren erbjöd sina arbetare.

    Genom att betala ut lön enligt sitt bud bryter arbetsgivaren mot bestämmelsen om stupstockslön under förhandlingstiden,

    Tyvärr har arbetsgivarna brutit mot kollektivavtalet när de frångått stupstockslönen. Därför har förhandlingar upptagits om avtalsbrott.

    Läs länk här;
    http://www.byggnads.se/Nyheter/Nyhetsarkiv/Vi-vill-forhandla-fram-hogre-loner-for-de-anstallda-pa-Wast-bygg/

  2. Stefan Jansson

    Det är väl allmänt känt att Sundling Jr. står för sina åsikter – även när han blivit överbevisad att de fakta han grundar dem på är felaktiga. Är det någonting att vara stolt över?
    Nej, hellre då en anonym signatur med inlägg baserade på fakta än inlägg signerade ”Sunken” som bygger på rena falsarier, eller…..1

  3. Isak

    Bäste Redstig. Sunken kan nog svara för sig. Och Sunken står nog för det han skriver, tills han måste ta tillbaka
    det och be om ursäkt.

  4. Mikael Sundling

    Svar till Mona om alla (2009-08-27 16:04)
    Jag skrev om det som stod i ledarsidan. Gå in på aktuell ledarsida och läs övriga som bloggat om just detta så får du se att jag inte är ensam om att tycka att detta är fel. Att jag tycker att facken beter sig underligt många gånger stoppar jag inte under stolen med och sådana här händelser gör att jag nog aldrig kommer att sluta förvånas. Ta bara en sån sak som jobbskatteavdraget, olika fackliga repesentanter talar illa om detta. Konstigt eller varför inte säga tragiskt när detta ger deras arbetande medlemmar extra slantar varje månad. Kan detta bero på att de inte kommit med förslaget själva? Troligen svara jag! Hoppas och antar att facken informerar om den lönesänkning deras medlemmar kommer att få om det blir en röd regering igen.

    Om ett företag vill ge sina arbetare mer betalt än vad avtalet ger ska väl facken vara glada över. Men som sagt man ska aldrig sluta att förvånas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.