Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Helgens jakt

Gick trögt trots mycket älg. Vi ska skjuta 4 kor av vår kvarvarande tilldelning. Inte lätt när det bara är tjurar som dyker upp. Under Lördagen kammade vi noll men vi hade många observationer. Under Söndagen följde min kompis tillika jobbarkompis Tobbe Mattsson med mig och gick med hunden. Vi fick en härlig upplevelse, men tyvärr (trots att vi kom mycket nära) så lyckades vi inte komma i skottläge. (Det var jag som tillslut strulade till det)
 
Problemet var att det var fruktansvärt risigt där älgarna stod så varken jag eller Tobbe lyckades komma till skott. Jag gjorde ett sista försök att komma i bättre position, men då såg älgen mig och vips så drog det iväg. Jag löpte ut till hyggeskanten och såg då att det var en ko. Jag hade bra läge men upptäckte då att hon hade en kalv med sig som jag han inte med att skjuta. Hunden fortsatte att skälla och det drog sig ner mot en passare ( Vår enda Norrbottning Björn Tavo). Han fick ett bra läge så kalven blev hans (Efter drygt 2,5timmars jobb av Jibb). Jibb fortsatte med kon men efter ett tag bestämde hon sig för att "skena" iväg (Springa bort) då blev hunden less och kom tillbaka.  Här följer ett litet klipp från jobbet Jibb gjorde under Söndagen. I slutet av filmen var endast avståndet till älgarna ca 15-20m så nog hade vi en trevlig upplevelse trots att det gick åt pipan. Om ni inte är intressrade av älgar och tittar riktigt noga så kan ni titta på Tobbe som också är med i klippet.
(Synd på kvaliten får nog lov att köpa mig en HD kamera istället för att hålla på med mobilen.) 
 

 
Gick även eftermiddagen med Jibb. Började inte så bra, han bara gå ett tiotal meter in i skogen så fick Jibb upptag. Då troligtvis älgen hört mig så drog det iväg med full fart förbi alla passare. Jibb kom tillbaka efter ett jag och jag fortsatte att gå, utan några fler upptag. Så helgen var lyckad för Jibbs del men mindre lyckad för mig och jaktlaget, men men det är bara att bita ihop och komma igen. På Lördag är det dags igen

/Sunken
 
Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.