Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Anonyma politiker!!!!!!!!!!!!!!

Oskar var inte det lättaste att lägga igår, så jag fick lite tid framför datorn. Den tiden gick åt till att försöka svara på kommentarer jag fått under gårdagen. När det nästan var klart så  var det dags för sängen. Så det blir inte mycket till blogg idag. Men det lilla jag skriver kan nog vara av intresse för många som vill se två rejäla klavertramp.

En liten reflektion från gårdagens bloggkommentarer. Tråkigt att det finns högt uppsatta politiker i ett annat parti som utger sig för att tillhöra ett annat parti, men sedan "råkar" skriva  att han/hon är en högt uppsatt politiker med insyn men med en helt annan partitillhörighet. Dessutom så törs denne inte stå bakom med sitt namn. hur som helst ta er tid och läs igenom det jag länkar till.

Okunskap Sunken!  En varning bara! Sätt inte kaffet i fel strupe! (Mycket text men försöka läsa igenom allt.)

Ni kan även läsa dessa kommentarer under följande bloggar.

S-Löftet

Omröstning arbetskläder

Arbetskläder

Sen om ni vill roa er med att läsa ytterligare vad en anonym Vindelpolitiker skriver kan ni läsa det här (Denna kallar sig "svar till röstberättigad")

Ha en bra dag /Sunken

Etiketter: , ,

27 kommentarer

  1. Ättestupapolitik är när man glömmer fotfolket

    Det är helt fantastiskt vilket arbete ni utför som bloggar så vi Vindelbor får reda på hur garderobspolitiken fungerar.
    När det gäller S i Vindeln så är det mest snack(i slutna rum) och lite verkstad,när det gäller frågan arbetskläder så är det typiskt hur det fungerar när Sossarna är vid makten.Att fixa fram 2 000 000 till lastbilsinköp var inga problem men att ordna fram några hundra tusen till arbetskläder är lagt åt sidan.Det behövs ett nytt arbetarparti som ser vad som är kärnverksamhet och som uppskattar våra anställda.Jag säger som en Storumanbo:Dom borde skämmes tamme fan.

  2. Mikael Sundling

    Kommentarernas funktion.

    Hur orkar du enagagera dig i detta?

    Kommentarsfunktion kräver ingen legitimering, vilket gör att vem som skriver samt vilket namn man använder är oväsentligt.

    Som du ser heter jag Mikael Sundling. Gör jag det på riktigt eller inte?

    Rent teoretiskt skulle man kunna köra en egen ”debatt” på sin egen blogg, där man skriver för och emot men använder olika nicknames.

    Ska kommentars funktion få verklig betydelse, då ska det vara inloggning och legitimeringskrav. Dock försvinner möjligheten att vara anonym, vilket jag tycker är viktigt att man få vara!

  3. Anonym

    Vem vill öppet föra en diskussion med N-F och son. Det är knappast sympatiska diplomater man möts av. (m) bör nog fundera på sin strategi för att vinna centerns och väljarnas förtroende. Ni har nu med samma ledande politiker försökt på ett osympatiskt sätt i de flesta sammanhang bedriva er politik. Över 10 år i opposition. Men ingen reflektion alls varför centern inte vill ta i er med tång. Fortsätt på den inslagna linjen och sossarna kommer regera för evigt.

  4. Frågan

    §4 motion ang fria arbetskläder Dnr 09.S0045
    …..

    Socialnämndens beslut: Socialnämnden är i grunden positiv till att fria arbetskläder i vården införs. Kostnaden beräknas till 300-450 tkr. En förutsättning för att införa fria arbetskläder är att de ekonomiska förutsättningarna ges för detta i 2010 års budget.

  5. Mikael Sundling

    Svar till Mikael Sundling (2009-11-20 10:55)
    Hej min namne! Klart jag orkar tycker inte om folk som ljuger på min bekostnad. Håller med om att kommentarsfunktionen skulle kunna förbättras. Man kan vara anonym trots att man måste vara medlem i ett forum.

  6. Mikael Sundling

    Svar till Anonym (2009-11-20 11:15)
    Tydligen känner du mig inte speciellt väl.Vad vet du vad Centern vill? 10år i opposition har bara gjort oss starkare, så nu är vi taggade till tusen och hoppas på ett alliansstyre efter valet.

  7. Ättestupapolitik

    ”När det gäller S i Vindeln så är det mest snack(i slutna rum) och lite verkstad.”

    Ättestupapolitik,
    En S-politikers styrka ligger i hans motståndares svaghet.

  8. Anonym2

    Vem vet. Sosse kanske är dimridå. Kanske är Centerpartist som är duktigt less på att moderaterna leds av fel personer. Kanske leder ett industriföretag och alltid röstat på moderaterna men röstar snart på sossarna eller centern om ni inte skärper er.

    Sunkens Bästa egenskap taget från bloggen: Säger vad jag tycker.

    Sämsta egenskapen: Har lätt för att ta på mig saker som sedan faller i glömska.

    Paul Redstigs Bästa egenskap taget från bloggen: planerar ej, var dag är en ny utmaning.

    Inget säljande koncept direkt.

  9. klas-erik

    Har följt med snacket här en tid skulle ni satsa lika mycke tid på att lösa problemen i kommunen som vissa gör att prata skit om varandra tror jag säkert att mycket skulle lösa sig.Stå på dej SUNKEN .Svagt av såna som inte vågar gå ut med sitt namn.

  10. Mikael Holmlund

    Det är tragiskt med alla tyckare och påståare som inte vågar stå upp för sina åsikter.

    Att föra en öppen och saklig debatt där man vet ursprunget är viktigt ur ett demokratiskt perspektiv.
    Jag påstår inte att jag alltid har rätt i mina åsikter MEN dom är mina ända till någon kan övertyga mig om annat.
    Dom ända som tjänar på en anonym debatt är dom mörka och odemokratiska krafterna i vårt samhälle.
    Nej låt oss föra en debatt där man står för sina åsikter.
    Där vi tillsammans skapar ett bra och rättvist samhälle och på samma gång stänger ute skumma partier som te.x SD.

  11. Kent-Erik Mattsson

    Till Mikael Holmlund

    Håller med dig fullständigt.
    Kan även förstå att man hettar till ibland då man får en kommentar som provocerar en. Kan även känna det själv. Känns i alla fall mera seriöst att svara på en kommentar då man vet att det finns ”någon” bakom den.
    / Mattsson

  12. Mikael Holmlund

    Håller med dig Kenta att ibland tar känslorna över och att man överarbetar inläggen. Men även det är bra för det visar på ett engagemang och vilja att förbättra samhället.

    Jag tror att det är summan av våra åsikter som kommer att skapa ett bra samhälle att bo i. Dagen då debatten blir ensidig och bara kommer från ett håll DÅ SKA VI BLI OROLIGA.

  13. GunillaK

    Mikael! Du har så rätt!

    Rätten till en egen åsikt och rätten att få prata öppet om den är det viktigaste vi har.

    Jag skulle önska att diskussionerna inför det kommande valet mer handlade om hur varje partis politik ser ut istället för smutskastning av andra partiers. Jag vill inte veta vilka fel andra gjort. Det vet jag ändå. Jag vill veta vad varje parti har tänkt göra istället.

    ”Jag skulle gå i graven för din rätt till din åsikt, men jag tycker inte som du” brukade min pappa säger, och det passar väldigt bra även nu.

    Ni som ställer upp i höstens val – stå för era åsikter öppet

  14. skogsnicke

    Huga så trögt det verkar gå i Vindeln för er. Hoppas ni får någon ordning och reda efter valet. Tack för ett bra jobb på skogsskiftet mitt!
    /Niklas G

  15. Till Tvärålunds svar på John Wayne

    Nå moderaten. Du har påstått en massa på den här bloggen sedan du började skriva. Ett är att Socialdemokraterna ”LOVAT” och brutit ett vallöfte. Kan Du bevisa det? Nej, som vanligt är allt Du skriver din egen tolkning av allt och alla. Vid granskning så visar det sig att verkligheten ofta eller alltid är något helt annat. Välkommen till en alternativ värld! Dvs att du lämnar din.

  16. Mikael Sundling

    Svar till Till Tvärålunds svar på John Wayne (2009-11-21 22:17)
    Jag tycks ha gjort det men tydligen är jag otydlig eller så är det något annat fel. Det felet tror jag är politiska motståndare som känner sig pressad och inte kan hitta egna argument, utan de försöker få mig att framstå som en lögnare istället. Tråkigt men det är bara att bita i det sura äpplet och ytterligare en gång inse att man inte kan behaga alla.

  17. Mikael Sundling

    Svar till skogsnicke (2009-11-21 09:31)
    Jodu ordet förnyelse finns inte i ordböckerna i Vindeln. Men efter valet så finns det med. (Om jag får som jag vill.)

    Vi syns på Måndag!

  18. Mikael Sundling

    Svar till GunillaK (2009-11-21 08:28)
    Tackar. Men jag tror att det är fruktansvärt svårt att helt sluta upp med smutskatsningen. Om man lyfter fram sin politik är det enklare att visa att den är bäst om man får jämföra den med sina motståndare. Men att man lägger av med de personliga påhoppen hoppas jag mycket på.

    Jag står för mina personliga åsikter, och det är nog det som gör att mina politiska motståndare försöker få mig på fall genom att anklaga mig för att vara lögnare eller helt enkelt obegåvad. Tur att tiden som bloggare gjort så att dessa påhopp snabbt rinner av.

  19. Mikael Sundling

    Svar till Anonym2 (2009-11-20 17:36)
    Tror jag icke! Ett säljande koncept?
    Jag har lärt mig att alla är olika. Att du dissar mig på min egen blogg köper jag men blanda inte in andra. Tråkigt med personangrepp, men jag tror sanningen kommer att komma ikapp er bara så du vet.

  20. Mikael Sundling

    Svar till klas-erik (2009-11-20 19:18)
    Tackar ska försöka göra det! Anonym ska man få vara, men jag stör mig något fruktansvärt när man ser att det är poitiker som kommenterar men inte vill gå fram med sitt eget namn. Är det sådana politiker ni vill ha?

  21. Ulrika Åström (1 av 2)

    Hej Mikael, läser din blogg då och då trots att vi inte delar samma ideologi i grunden. Det är alltid intressant att ta del av hur andra människor ser på saker. Vad som gör att jag känner mig nödd och tvungen 😉 att skriva en kommentar är just alla kommentarer som florerat här. Min spontana reaktion blev..vad är detta? …Är det här på riktigt? Är det någon som skojar? Som någon nämnt så vet man ju inte vem som egentligen kommenterar…Kan någon verkligen ta det på allvar? Tyvärr verkar det vara så!

    Min uppmaning till alla är …

  22. Ulrika Åström (2 av 2)

    …att själva bli medlem i det parti vilkets ideologi stämmer bäst med sin egen. Delta sedan på medlemsmöten i den mån man själv har möjlighet ,påverka de förtroendevalda…eller bli en själv. Avstå inte från att rösta på ett parti pga enskilda personer man inte gillar utan se till att få andra representanter istället (vilket man som medlem röstar fram) Aktiv sosse som utger sig för att vara någon annan…och sedan smutskastar…låter omoget, oseriöst och otroligt i mina öron. Tänker dock fråga…

  23. Ulrika Åström Det blev en tredje del med ;-)

    …om det på nästa medlemsmöte jag går på. Är det någon som är nyfiken? Bli medlem, häng på! När det gäller dig Mikael så hoppas jag att du får mer konstruktiv feedback i din blogg framöver. Antar att inte du heller vill ägna dig åt smutskastning hit och dit utan föra den politiska diskussionen framåt, allt för Vindelns kommuns bästa!

    Hälsningar Ulrika Åström , stolt Socialdemokrat i Bodarna som skrev en låååång kommentar 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.