Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Höjda ersättningar!

Regeringen har beslutat att inhämta Lagrådets yttrande över förslag till nya ersättningsregler vid expropriation och andra situationer där fastigheter tas i anspråk med tvång. De nya reglerna leder till höjda ersättningar, bl.a. genom ett påslag med 25 procent på marknadsvärdet på den fastighet som är i fråga. Förslagen innebär en förstärkning av äganderätten.

– Lagförslaget kommer att medföra att fastighetsägaren kompenseras bättre för egendomsförlusten. Det innebär en viktig och välbehövlig förstärkning av äganderätten, säger justitieminister Beatrice Ask.

På tiden att detta ses över. Inte roligt att bli av med egendom man ägt i generationer mm. Om man nu blir det genom tvång ska man få skälliga ersättningar för det. Jag antar att många kommer att tacka regeringen för detta.

/Sunken

Läs mer här

Etiketter: ,

3 kommentarer

  1. Markägare

    Frågan om man ska kunna tilllåta expropriation hur som helst borde istället ses över. En markägare som blir av med sin mark tvångsmässigt bryr sig nog inte om 25 % mer elelr mindre.

    Tycker att regeringen borde jobba för att öka maktbalansen så markägare har mer rättigheter i dessa frågor.

    Sen tycker jag i övrigt att regeringen har försämrat sverige och dess ekonomi att detta inte är något som kompenserar…

  2. Mikael Sundling

    Svar till Markägare (2010-03-05 08:01)
    Visst är det så att om man förlorar egendom så tycker man inte om det. Men viktiga infrastruktursatsningar måste ibland förvärva mark/fastigheter för att komma tillstånd. Att då den som drabbas får en högre ersättning tycker jag är bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.