Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Miljoninkomster

Bytet vid helikopterrånet i Västberga var 39 miljoner kronor. Det uppger en centralt placerad källa för TT

Det har tidigare spekulerats om ännu högre belopp. Siffran 70 miljoner har nämnts, men har avfärdats av utredarna. Den högre siffran bygger på att det drabbade värdeföretaget G 4 S utlyst en belöning på sju miljoner kronor till den som kan lämna sådana upplysningar att rånet klaras upp; och tio procent av det stulna är en vanlig hittelönsandel.

Källa: DI

Man kanske borde bege sig ner till Västberga trakten med en spade ett par handskar och ett glatt humör. Tror det är större chans att hitta bytet än att vinna samma pengar på Lotto. Men i och för sig jag har inte tid för tillfället.

Men jag måste dela med mig av en till tanke. Vi säger så här! Man hittar inte bytet. De anklagade får låt oss säga 7års fängelse. De kommer ut tar med sig en spade och vips har man haft miljon inkomster under tiden man suttit inne och spelat pingis och lattjat med andra interner.

Straffet för ett brott måste stå i proportion till hur allvarligt det är. Därför har regeringen föreslagit att straffen för ett flertal grova våldsbrott ska skärpas. Det är inte klokt att straffet för grov misshandel i dag endast är ett och ett halvt år i fängelse i genomsnitt. Bland de brott som straffet nu föreslås skärpas för är grov misshandel, grov våldtäkt och grovt rån. Även när det gäller återfallsförbrytare föreslås en strängare bedömning.

Vad bra säger jag! När det gäller grovt rån måste det höjas markant för att hindra rån i den här klassen.

Vänsterpartiet driver i sin politik kravet på halvtidsfrigivning. De anser att de som döms till fängelsestraff bör få möjligheten att friges efter endast halva strafftiden, istället för två tredjedelar som är praxis i dag.  Man ryser på blotta tanken att se Vänstern i en regeringsställning. Undar om vänsterpartister förstår följande mattematiska räkneexempel: 2 är alltid 2 inte 1!

Tur att rånarna inte kom över en AH-64 Apache Helikopter!

/Sunken

PS: Klicka på Vänsterpartiet det ni ser talar för sig själv.

Etiketter: , , , , , , , , , ,

9 kommentarer

  1. Göran

    Svenskan skriver: ”Ekonomisk ojämlikhet är inte bara förklaringen till varför fattiga mår sämre än rika inom ett samhälle. Det är också orsaken till att fattiga människor i ojämlika samhällen mår sämre än fattiga människor i jämlika samhällen.”
    Inte precis vad man förväntar sig att hitta i Svenska Dagbladet en torsdagseftermiddag.

    Jag kan inte låta bli att hämta ett citat till från artikeln i SvD:

    Som kriminologer som Nils Christie påtalat fungerar vidare andelen personer i fängelse som en slags TERMOMETER FÖR DEN SOCIALA OHÄLSAN i ett land.

  2. Squall Leonhart

    PO: Skulle du känna dig lugnare om nätterna om du visste att Hagamannen släpptes om 2 år? Då har han suttit av halva tiden.
    Ett fängelse fungerar också som ett skydd för övriga medborgare. Att ha våldsbrottslingar och dylikt på fri fot i samhället skapar ett otryggt samhället.

    Att dalta med brottslingar och släppa ut dem efter halva tiden kommer inte skapa ett trevligare samhälle.
    Sen behöver man inte jämföra med extremlandet USA utan det räcker med att ta Finland som också har strängare straff än oss utan att vara i närheten av USA-mått.

  3. Mikael Sundling

    Svar till Per-Ola Moström (2010-04-23 08:45)
    För alla brott har jag aldrig sagt P-O (Hitta inte på saker)! Men däremot för grova våldsbrott tycker jag/vi att straffen ska skärpas. Jag tycker inte ett dugg synd om tex Hagamannen som fick 14år, utan det är hans anhöriga och brottsoffer som jag tycker synd om. Jag känner mig tryggare att veta att karln sitter innanför lås och bom! Eller tycker du att vi skulle gett karln lite böter och sen skulle han fått knalla runt bland oss vanlig människor?

    Nej utför man grova våldsbrott ska man bli straffad och det rejält. Förstår inte ni sossar & vänsterpartister som ska glorifiera brottslingarna.

  4. Göran

    Den borgerliga regeringens politik har ökat klyftorna. Den rikaste tiondelen har fått nästan lika mycket av regeringens skattesänkningar som 60 procent av hela svenska folket fått tillsammans. Men några nya jobb har inte tillkommit och därmed ser vi också att socialbidragen ökat lavinartat och drabbar kommunerna hårt. Brotten ökar då och är en värdemätare på hur illa Sverige mår idag.

  5. Mikael Sundling

    Svar till Göran (2010-04-24 19:05)
    Vill påstå att inte klyftorna alls ökat. Den Svenska ekonomin blev det tvärstopp med i och med att i princip hela världen gick in i en jättesvår ekonomiskkris. Sverige är det land i Europa som klarat krisen bäst tack vare vår regering. Jag har med regeringens politik fått en månadslön extra per år (Jobbskatteavdraget). Kommer S,mp &V ta över kommer sannolikt det tillskottet att försvinna. Det är att öka klyftorna tycker jag. Och visst är det så att vissa hamnat i kläm då de förlorat sina jobb. Därför satsar regeringen för att skapa fler så fort som möjligt.

  6. Man får rysningar av vissa kommentarer

    Folk som inte har rent mjöl i påsen är alltid rädd för ökande straffskalor.
    Helt rätt av Mikael att sätt in de som utfört grova brott på längre tid så vi vanliga människor får känna oss trygga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.