Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Lars lilla planet!!!!!!

Man blir mörkrädd när man ser på nedanstående inslag. Lars Ohly tror på fullaste allvar att läget blir stabilare om säkerheten försämras!

 

Etiketter: , , , , ,

6 kommentarer

  1. Per Kjellén

    Det är märkligt att narkotikahandeln aldrig tas upp i sammanhanget.

    Enligt FN står Afghanistan i nuläget för 95 procent av världens heroinproduktion. Narkotikahandeln lär ge enorma intäkter och talibanerna lär vara finansierade av narkotikahandeln. Vem annars är det som finansierar en rörelse som under så svåra omständigheter kan upprätthålla en kontroll över delar av Afghanistan och störa regeringens kontroll allvarligt i resten av landet?

    Problemet i Afghanistan är narkotikaberoendet, alltså inte missbruk utan det finansiella beroendet.

  2. ab

    Kanske är det dags för en ny syn på säkerhet och biståndsarbete. Organisationer som ”Läkare utan gränser” och ”Svenska Afghanistankommittén” tycker det är säkrare att jobba utan skydd av Natosoldater.

    Att dra bort trupperna från ena dagen till den andra är orealistiskt. Men allt fler länder är av uppfattningen att den internationella militära insatsen går mot sitt slut, om inget omvälvande sker. Kanada är på väg bort, liksom Holland och Italien. USA börjar dra tillbaka sina trupper nästa sommar.
    Ingen tror längre på en militär seger.

  3. ab

    Avsaknaden av intern politisk process i Afghanistan gör att vår truppnärvaro är kontraproduktiv och svenska liv och afghanska liv offras i en meninsglöst krig.

    Lyckligtvis är svenska folket smartare än regeringen och går på samma linje som de RödGröna. Senaste landet som satt ett exitdatum är Danmark – det börjar bli tunt i leden kring den svenske soldaten.

  4. Mikael Sundling

    Svar till Per Kjellén (2010-10-19 09:01)
    Håller med! Det är mycket konstigt att de låter detta fortgå, (Delvis beror det nog på att hela landet är beroende av det antar jag) Men vill de komma åt talibanerna bör de koncentrera sig på att utrota all Opiumvallmo.
    Sen får världen ställa upp med bistånd så att de klarar att styra sitt land utan att narkotika ska ge landet inkomster. Och så länge Talibanerna får inkomster lär det heller aldrig bli fred i detta land.

  5. Låt oss inte fega ur när det blåser motvind

    Bäste ab! Vill du bli av våra läkare så skicka dom till Afganistan utan truppskydd.
    Krig mot Talibaner och andra kriminella måste föras parallelt med hjälpinsatser till civilbefolkningen.Men ab tycker givetvis att Sverige i vanlig ordning skall låta andra inom EU sköta säkerheten.När vi nu har män och kvinnor som frivilligt ställer upp för det Afganska folket så skall vi som land ställa upp,på sikt skall all narkotikahandel utrotas och ersättas av småföretagsamhet som utvecklar landet i rätt riktning.Slutligen Lars Ohly har aldrig ett enda rätt,kommunist som han är.

  6. Kommunisthornen växer fram,lägg märke till det!

    Kommunister och Nasister är den värsta ohyra som finns på denna jord.
    Varför skall vi tro på denne kommunist som inte kan se verkligheten.Tala om att FN utför ett anfallskrig,hör ni själv hur felprogrammerad denne man är.Skulle inte förvåna om V och SD kommer att sitta tillsammans i vår riksdag för att försöka fälla vår regering.Lars Ohly är en dålig förlorare,och sådana får man passa sig för.
    Dessutom tål inte kommunister det fria ordet,titta på Umeåvänsterns taleskvinna.Skrämmande!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.