Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Positivt i skogen!

Hade möte med vår kund igår de ser att en vändning är på gång. Tidningspapper går inte åt så bra men kartongförsäljningen och timmerförsäljningen går faktiskt riktigt bra. Känns skönt att det håller på att vända.  
 

 

Blir det bättre fart i skogen, kommer nya maskiner att säljas det i sin tur kommer att innebära att Komatsuforest, Cranab, och Indexator mfl kommer att få mer att göra. Det kommer förhoppningsvis innebära att nyanställningar kommer att ske. Jag håller mina tummar för det.
 
Valmet 931
 
 En annan sak som kom upp var att nybyggandet av bostäder på långa vägar inte går bra, men tack vare rotavdraget regeringen infört så är det bra åtgång på timmer mm. På tal om det! Pratade med en kompis om det fanns möjlighet att få hjälp med att renovera vårt badrum. Svaret jag fick var att tidigast om tre månader skulle deras företag ha möjlighet att hjälpa oss. Som jag har förståt det så är det många byggfirmor som går som tåget trots rådande konjuktur. Jag är glad å deras vägnar.

 

/Sunken
 
PS: Passar på att tacka vår kund Holmen Skog  för julbordet och informationen de bjöd på igår. Tack! 

 

Etiketter: , , , , , , ,

5 kommentarer

  1. http://www.aftonbladet.se/klimathotet/article6298660.ab

    Tänk vad många människor som skulle få jobb med att hugga timmer med timmersvans och yxa som förr i tiden (på din farfars tid) istället för som nu då du spyr ut avgaser som förstör vår miljö dagarna i ända. Du kunde sitta på doningen och titta in i Bruntes avgasrör hela dagarna. Det är en plats du verkligen har förtjänat med din yrkeskunskap.

    Cranab/Indexator kunde ta upp tillverkningen av lyftkrokar igen. Komatsuforest kunde inrikta sig på hästskotillverkning och utveckling av doningar.

    Istället för 60 mil på skoter kan du anordna en skidtävling med Tegsnässkidan som sponsor. (M)iljön?

  2. Urban

    Verkar som klimathotet är mer på läktarn än vanligt!! Vill också påpeka att lyftkrokstillverkningen är i full gång. Dock ej på Cranab/Indexator. Finns bara en kommentar till detta inlägg: Om toka vo töst visst man alldrig vors dem vo!!

  3. http://www.aftonbladet.se/klimathotet/

    Det kom fram en tokig karl som sa att jag hade kloka synpunkter! Fast det är klart, helt tokig var han kanske inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.