Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Ytterligare en bra älgjaktsdag

Fick gå eftermiddagspasset idag. Jibb var ivrig direkt han kom ur bilen. Efter en kort promenad in i skogen släppte jag honom lös. Tog ungefär 5min tills han fick ett upptag (Skall) efter lite krumbuktande så blev det tillslut fast stånd. Jibb skallade inte lika sammanhängande som han brukar, så tankar om att han kanske fått tag i björn flög genom mitt huvud.
 
Efter ett tags skällande så började jag ansmygningen. Tog mig ca 45min att krypa på. Det var fruktansvärt risigt och jag var nästan säker på att jag skulle stöta lös det han höll på med. Tillslut fick jag syn på ekipaget! Det var ingen björn utan  en liten tjur som var fruktansvärt arg. Sprang i princip hela tiden mot hunden. Därav Jibbs konstiga beteende. Varje gång älgen utförde sina attacker så tystande hunden ett tag.
 
Efter att ha räknat taggarna på älgen minst 3ggr, (Får inte skjuta tjurar som har mer än 6taggar) så fick jag ett bra läge och tryckte av. Älgen gjorde ett skutt och sprang iväg ett tiotal meter. För säkerhets skull avfyrade jag ett skott till och då gav den upp.
Så med andra ord blev det en lyckad eftermiddag.  Under vecka har Jibb fixat så jag  lyckats fälla 4 älgar. (En av dem var påskjuten av en passare innan jag fick tag i den)

/Sunken

 

Etiketter: , , , ,

3 kommentarer

  1. Robert

    Grattis Sunken
    Du har ju vissat vad kostnaderna för olika anläggningar är men inte för isladan.När gör du det?? eller är det en känslig punkt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.