Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Avundsjuk på Umeå

Lennart  Holmlund skriver följande i en av sina bloggar:  

De flesta kommuner har ishallar som är betydligt dyrare än Umeå Arena och det är en självklarhet att kommuner behöver både ishallar och sporthallar för innebandy och andra idrotter, liksom att kommunen behöver massor med fotbollsplaner främst med konstgräs där vi har många och vi har bedömt att vi även behöver en konstfrusen bandybana liksom en friidrottshall och en utomhusarena för den sporten. 

Det finns inga gräddfiler utan idrottsanläggningar är dyra men behövlig för att kunna få aktiviteter främst för barn och ungdomar och ska det finnas bredd och intresse behövs också lag för vuxenidrott. 

Egen kommentar: Måste faktiskt erkänna att jag är lite avundsjuk på en kommun som kan satsa och utveckla i stället för att montera ner.
 
Nu kanske en del tycker att jag ska flytta dit om allt är så bra där, men icke! Jag trivs som fisken i vattnet i Tvärålund/Vindeln. Där har jag nästan alla mina vänner, mina barn har 200m till skolan, vi har 250m till affären, vi har 300m till idrottsanläggningen (Fotboll, Ishockey & längdskidor (drivs ideellt), vi har 70m till skoterleden (drivs ideellt) , vi har 350meter till bygdegården (Innebandy, ungdomsgård, pubar mm(drivs ideellt) ) vi har 200m till bad, beachvolley, sommarcafé mm (Dammenområdet (drivs ideellt) ) vi har 350m till dartlokalen (Dart, poker, biljard trivselkvällar mm (drivs ideellt) ) vi har 1,5km till verkstan (JG-Service), vi har 2,5km till vår  byaelektriker (Kalles el) vi har 1,4km till ett åkeri (Sjögrens trafik) Som förser oss med grus i olika storlekar, snöröjning busstransporter mm, Vi har 1,4km till en grävmaskinsfirma. (Nilssons traktorfirma) Som gräver hål åt oss mm. Vi har en mjölkbonde kvar (Ko-Olle AB) som förser min sambo samt många västerbottningar med mjölk mm. Vi har ännu fler företag som ger oss kanonservice, men jag orkar inte skriva mera.
 
Dessutom har jag nära till älgjakten och fisket.
Vi har endast 1,6mil till Vindeln, 2,8mil till Vännäs, 5mil till Umeå och 66,42mil till Stockholm. Med andra ord har jag nästan allt jag behöver. Men trots detta så måste kommunen satsa för att överleva. Inte montera ner det vi har. Det som monteras ner kommer aldrig bli återställt igen. Därför påpekar jag och anser ytterligare en gång att en sammanslagning med en större kommun (Umeå) skulle innebära bättre stabilitet för alla som bor i Vindelns kommun nu.
 
/Sunken
Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

  1. Isak

    Sunken har nu hotat med kommunsammanslagning, vid minst ett
    tiotal tillfällen. Nu är det dags att gå från ord till han-
    dling. Om frågan skall komma upp till folkomröstning vid
    nästa års val, så är det dags för dom nya moderaterna att
    väcka förslag i frågan. För jag förutsätter att åtminstone
    kommuninvånarna skall få säga sitt först. Om det nu är Umeå
    som Sunken syftar på, så kanske dom vill säga sitt också.
    Så bäste Sunken prata ur skägget, och lägg fram ett förslag
    eller skall man ta det som ett hot.

  2. Mikael Sundling

    Svar till Isak (2009-09-02 12:50)
    Du ska inte ta det som ett hot Isak. Faktum är att vår kommun har hemskt dålig ekonomi, och vi inom M anser att effektiviseringarna som kan göras vid en sammanslagning skulle göra så att vi fortfarande kan erbjuda de som bor inom området en god service. Förslaget ligger redan inne och de finns de som jobbar med en utredning. Den får visa hur vi ska gå vidare. Att folket ska få säga sitt är solklart, men det är för tidigt att prata om folkomröstning för tillfället. Denna process om den blir av kommer att ta lång tid, så du får nog ta det lugnt innan något konkret framkommer.

  3. robert

    Sunken må ha sagt mycke men har en hel del rätt.
    Klart vi ska slå ihop oss med Umeå kommun.
    Sunken när ska jag få se några siffror om isladan?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.