Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Mildrar krisens effekter inom byggsektorn!

Många inom den röda falangen gnäller att inget har gjorts för att mildra den ekonomiska krisens effekter. Har tänkt redovisa några saker som är gjort för att just mildra krisen, framöver i min blogg.

Som kanske en del har hängt med så har regeringen lämnat in ett förslag till riksdagen om att slå samman skatteavdrag för hushållsarbete med avdrag för byggtjänster i hemmet i ett så kallat husavdrag. Med det nya avdraget vill regeringen motverka krisens effekter genom att öka efterfrågan på arbetskraft i byggsektorn.

Det nya husavdraget kommer att omfatta till exempel målning, tapetsering, tvätt, städning och barnpassning. Avdraget gäller bara den faktiska arbetskostnaden och inte till exempel maskinkostnader vid borrnings- och grävarbeten.

Villkoren för husavdraget föreslås vara desamma som i dagens system med skatteavdrag för hushållsarbete. Det betyder till exempel att det sammanlagda underlaget får uppgå till högst 100 000 kronor per person under ett beskattningsår. Då blir det totala husavdraget 50 000 kronor per person och beskattningsår.

Regeringen föreslår att reglerna träder i kraft den 30 juni 2009, men gäller arbeten som har utförts och betalats från och med den 8 december 2008. Avdraget införs permanent.

Källa: Regeringskansliet

/Sunken

2 kommentarer

  1. Reader

    Husavdraget är orättvist.

    Gynnar de rika.
    Gynnar de med eget hus.
    Gynnar de med säker inkomst.

    Missgynnar halva befolkningen:
    Lägenhetsboende
    Insatslägenhetsboende
    De med låg inkomst
    Pensionärerna.
    – som inte kan utnyttja reformen!

    DVS en vanlig gammal högerpolitik!

    En renovering av ”miljonprogrammet” skulle ge riktigt med jobb och energibesparing.

    Det här småskuttandet med avdrag för lyxutbyggnader är vansinne med våra skattepengar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.