Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Svar på en kommentar!

Skriver några rader till Leif Rubensson (S) som lämnat en kommentar i min blogg med rubriken: ’En viktig motion’

Tack Leif! Som du nämnde i en tidigare kommentar i en blogg vill du hålla oss så långt borta från makten som möjligt. Därför gjorde vi motionen själv. Som du säkert vet är arbetsklimatet och tilliten inte den bästa mellan oss politiker här i kommunen. Men nu lägger vi det åt sidan för tillfället. Denna fråga är mycket viktig precis som du säger och som jag sagt i många år. Och tydligen en fråga vi är någorlunda eniga i.

Jag har fria arbetskläder och skyddskläder, men tvätta får jag göra själv. Men det är klart jag jobbar åt ett privat företag som är mån om sin personal.
Skillnaden mellan mitt yrke och vårdyrket är stort. Med andra ord deras kläder måste skötas på ett annat sätt. Men just detta lämnar jag över till de som ska utreda frågan och kan det.

Jag vill se flera olika alternativ vi kan välja mellan, och hoppas de som kommer att utreda frågan gör sitt bästa för att få fram just det.

Till nåt annat igen.
Enligt mig är det ganska stor skillnad på kommunal och riksdagspolitik. Men tydligen har många av er i majoriteten inte förstått det. Vi är valda för att göra det bästa för alla kommunbor utifrån rådande ekonomiska situation! Men prestigen har tyvärr tagit över bland många av den äldre generationens Centerpartister och Socialdemokrater. Det som jag tycker är bra är att ni yngre har kommit in och visat på lite bättre medgörlighet. Tar vi och ger så kommer vi långt.

Tar man bara så backar man istället. Det kan vi se tydligt med den ekonomi vi har nu.

När det gäller arbetskläderna så tror jag att om det sköts rätt så minskar sjuktalen och kommunen tjänar på det.

Jag vet var jag har mina partikamrater när det gäller denna fråga!

Frågan är om du vet var du har dina?

/ Sunken

2 kommentarer

  1. Vill veta

    Eftersom kommunens resurser inte är outgrundlinga så undras var resurserna skall tas ifrån?

    Om det kostar en nedläggning av Granö skola – är det OK för (m) ?

  2. Sunken

    Nej du!

    Enligt mig själv och vårt parti är det inte okej att lägga ner Granö skola. Den dagen inte elevunderlaget täcker en kvalitativ utbildning då kommer frågan om förändring i Granö eller någon annan skola upp på nytt.

    Nu har ju ungdomarna i Granö legat i och om jag inte är felunderättad så är det 14barn på gång nästa år. Så nu ser det ganska ljust ut för Granö skolans fortlevnad.

    Vi får omprioritera annat, jag har inte svaret idag men det kommer, när utredningen är gjord.

    Majoritetens ovilja att genomlysa alla verksamheter gör det svårt för alla inklusive de själva att få en rättsida på vår ekonomi. Men pengarna till arbetskläderna ska skakas fram på ett eller annat sätt om jag och mitt parti får bestämma. Som läget är nu ser det ju ut som att vi har några ur majoriteten på vår sida när det gäller denna fråga. Så omöjligt tror jag inte att det är.

    Alla vet vilka tider det är nu.
    Så lätt kommer det inte att bli. Men ingenting har varit lätt att genomföra i Vindeln på många år. Men vi kan inte sitta och tro att om vi inte satsar litegrann att denna kommun ska ha ett fortsatt eget styre! Pengarna till kläderna kommer inte att komma från himmelen men som jag tidigare sagt är vår vilja att de ska ske och då ska vi kämpa för det.

    Vår personal ska trivas!
    Trivs personalen så går vår kommun bättre ekonomiskt!

    Man skulle ju kunna pröva att ta ifrån den tekniska personalen deras arbetskläder. Tror inte det skulle vara uppskattat. Med andra ord är detta en rättvise fråga också!

    Och som vi skrev i motionen så kommer troligen sjuktalen att minska och det är en viktig ekonomisk faktor.

    Vi kommer att bli tvungna att omprioritera det är vi fullt medveten om, men för tillfället har jag inte svaret vi får vänta på utredningen om det nu blir någon!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.