Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Lite mer från KF

Kommer med lite mera personliga tankar och fakta från Kommunfullmäktige som vi hade igår. Klämmer även in lite om Centerns inlägg i VK idag. Den blir i längsta laget men jag har mycket jag vill få ur mig.

Socialnämnden:
I vanlig ordning visste inte riktigt Christer Lundgren( C )ordförande i nämnden vad överskridandet som dom rutinmässigt har beror på. Han gjorde några trevare och skyllde på svåra fall inom barn omhändertaganden mm. Jag tycker att Christer i stället för att som vanligt stå med skägget i brevlådan och inte tyckas förstå vad som händer, någon gång måste inse att denna nämnd måste ha en rejäl buffert som man kan ta ur när special fall uppstår. Men till att börja med kan ni ju prova lägga en budget som ni tror på själva. Den dagen ni lyckas med det kommer även vi moderater att stå bakom er.

Ett citat från honom måste jag klämma in : Vi (Majoriteten) var medveten om att budgeten skulle överskridas när vi la den.

Ett mycket beklagligt uttalande från en så ärrad politiker kan man tycka. Mig veterligen får man inte enligt lag lägga en budget som man vet inte kommer att kunna gå ihop. Jag, mitt parti och övriga i oppositionen har insett för längesedan att det behövs mer pengar till denna nämnd för att få det att gå ihop. Sen att verksamheten måste ses över det håller vi Moderater med om.

Vibo:
90miljoner i skulder och ett underhållsberg och dom hoppas på ett +-0 resultat för i år. No more comments.

Kommuns styrelsen:
Deras överskridande skyllde Ewa Maj på Kung Bore med andra ord för mycket snö och halkigt väglag under föregående vinter. Kan tyckas konstigt att snö och is kommer som en överraskning vi bor ju inte i Grekland upplysningsvis.
Sen att det uppstår problem med vatten och avlopps ledningar tycker jag inte heller är ett särskilt bra argument. Samma sak här, vi Vindelbor betalar en av det högsta avgifterna i länet för just vatten och avlopp, varför finns då inga bufferterade pengar när det brister någonstans?

Utbildnings och fritidsnämnden:
Ordförande i nämnden tror inte att vi får sämre resultat om vi minskar lärartätheten lite. Vi får väl se säger jag då! Men kommer vi inte på någon annan lösning på bekymret så är nog det enda vi kan göra att just minska lärartätheten sorgligt men sant tyvärr.

Roligt att vi har mycket goda meritvärden på våra elever vi ligger på en 11e plats i Sverige när det gåller att ha elever som är behöriga till gymnasieskolan (93,8%)

Ämnesproven som åk9 gör visar att vi är på 5e plats i Sverige när det gäller Engelska detta är mycket bra, När det gäller matte är vi på plats 235 (290) och svenska plats 203 så där finns det mycket förbättringar att göra.

Överskridandet vi har i Ufn skyller dom på höga personalkostnader.

Tuff start för den nya chefen men jag tror att om hon får jobba ’ostört’ så kommer hon nog att kunna få en rätsida på bekymret i denna nämnd.

Nu kommer nog många att undra vad vi har för lösning. Min och mitt partis lösning vilket jag också tidigare nämnt är att först och främst utreda om en eventuell sammanslagning med Umeå. Personligen tycker jag att vår uppgift som politiker är att se till medborgarnas bästa, inte till vårat personliga att vara eller icke vara politiker.

Men som nog en del läste i dagens VK så går nu Centern i Västerbotten ut i en kraftsamling och klankar ner på Umeås mål på att dom ska bli 200000 invånare år 2050. Varför ska vi mindre kommuner vara rädda för detta kan man fråga sig. Om vi små kommuner kan erbjuda samma saker som Umeå så ska vi inte vara rädda tycker jag. Ett starkt Umeå innebär att hela regionen blir stark det är min bestämda uppfattning.

Jag vill utbringa ett fyrfaldigt leve för Anders Ågren (M) och Lennart Holmlund (S) för att dom sätter upp rejäla mål dom leve hipp hipp hurra hurra hurra hurra! Och jag som Vindelnbo (Tvärålund) och moderat kommer aldrig att lägga mig i hur ni sköter Umeå så länge jag inte tillhör er kommun.

Opps såg att klockan passerade 12slaget så i går och idag kan bli fel i bloggen men jag orkar inte ändra för nu ska jag sova.

/ Sunken

PS: Håller med min far att om majoriteten fortsätter på samma bana ökar bara tunnelseendet mer och mer. Till att börja med så blir det bara tätorten som gäller och byarna i kommunen kommer att glömmas bort och till sist blir det bara kommunhuset kvar och först då kanske ni kommer att fundera över vad ni gjort för fel.

Den som lever får se!

5 kommentarer

  1. Kathrin Nilsson

    men jag måste säga att jag TYCKER du är en mycket bra representant för hur man bloggar för opposition. Dina inlägg är rediga, lätta att följa därmed lätta att diskutera. Så ska en politisk debatt föras. Sedan måste jag ”fria lite till”.Vilken bra rangordning du har på dina intressen. Familjen är på rätt plats och politiken på rätt plats. Jag tror att man blir en bra, verklighetsanknuten politiker om man gör denna prioritering. Till sist måste jag ändå lägga till lite subjektiv, negativ kritik…-ändra litteratursmak…huvva
    🙂 Kathrin Nilsson Slipen

  2. Sunken

    Tackar tackar en försöker så gott man kan. Min litteratursmak kanske är lite skum just denna bok som jag dessutom lyssnade på var inge vidare men det finns säkert bättre. Ge gärna tips men dom måste finnas som ljudbok för att läsa tycker jag är hemskt tråkigt och det tar allt för mycket tid. Men jag lyssnar gärna på jobbet samtidigt som jag hugger skog, med andra ord förenar jag nytta med nöje.

  3. Kathrin nilsson

    Om du som frågade tittar bakåt i tiden….Ja jag är centerpartist…och jag tycker inte så ofta som moderaterna…men ibland så
    Kathrin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.