Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Bekommer mig inte ett skvatt!

Vi måste få kommunmedborgarna att engagera sig, komma med nya idéer och även få dom att inse hur illa ställt det är för denna lilla kommun.

Men vi till skillnad mot Centern vill gå ett steg längre och sluta hålla på med konstgjord andning. Därför vill vi göra en ordentlig ’extern’ utredning om ett sammanslagande med Umeå kommun. Vi tror att vi kan få det betydligt bättre om vi skulle få en såkallad kommundelsnämnd istället för som vi har det nu.

Umeå har nu 100miljoner över som dom inte riktigt vet vad dom ska satsa på.
Tänk er om vi kunde få en liten del av det till denna region, då skulle vi kunna göra offensiva satsningar, som kanske skulle göra så att alla skulle kunna trivas ännu bättre i regionen.

Vi skulle säkert få behålla bemanningen som vi hade innan socialas besparingspaket inom äldreomsorgen började ta effekt . Glesbygdsskolorna kanske skulle kunna bibehållas, tänk er en ny simhall, ny konstgräs fotbollsplan mm. Det kanske är utopier från min sida men jag är övertygad om att Umeå skulle satsa i denna region. Med tanke på dom mycket fina företagen vi har här skulle jag bli mycket förvånad om dom inte ville det. Men som det är nu i vår kommun har vi inga medel för offensiva satsningar.

Vi kommer att få politiker från denna region som sitter med i Umeå och slås för vår sak. Så därför garanterar jag att vi inte kommer att glömmas bort.

En del som pratat med mig funderar om jag tänkt på att jag kanske måste sluta med politiken när ett sammanslagande kanske skulle bli verklighet.

Ja kanske det svarar jag då! Men det finns hur mycket som helst att göra istället för att hålla på med politik.

Men jag skulle med glädje vilja sitta i en kommun där man kan gå på ett sammanträde utan att prata besparingar hela tiden. Just detta har jag gjort dom två mandat perioder jag suttit med och då tappar man gnistan sakta men säkert.

Jag tycker hela Centerns annons är ett spel för gallerierna, med tanke på att precis som jag nämnde i föregående blogg. Satsningar kan man inte göra utan pengar!

Sen att jag jämför Centern i Vindeln med kommunism kanske var lite starkt, men långt ifrån sanningen är det inte. Med tanke på deras fientliga inställning mot alternativa driftsformer. Och synonymen för kommunism är just att dom tror att allt ska lösa sig om man driver verksamheterna i egen regi. Om vi ser på Umeås kommunalråd sätt att tänka på när det gäller just alternativa driftsformer är det stor skillnad mot hur vår Majoritet tänker. Därför jämför jag dessa två ideologier. Nu kommer säkert en del Centerpartister få onda ögat.

Men det bekommer mig inte ett skvatt!

/ Sunken

7 kommentarer

  1. Tjoho

    Fråga dom som bor i Botsmark vad de tycker om att ingå i Umeå kommun.

    Fråga dom som bor i Umeå centralort om vilken kommun Botsmark ligger i.

    På första frågan är jag rätt övertygad om att många inte är så nöjd.

    T.ex måste barnen gå högstadie skola i sävar (4 mil bort). De måste nu betala själv för snöröjjning i centrum av botsmark.

    På fråga nummer 2 så är det förvånansvärt få umebor som vet att botsmark tillhör umeå kommun. Ännu fler vet att botsmar ingår i sävars kommundelsnämnd.

    Utan att dra förhastade slutsatser så tror jag inte att en sammanslagning löser allt. Bara för att umeå råka ha ex antal miljoner över tror jag inte att de skulle frälsa vindeln. Frågan är om umeå ens skulle vilja ha vindeln.

    Tycker iaf det kan vara värt att göra en enklare utredning, om vad rent praktiskt skulle innebära.

    Dock borde vi fokusera på att försöka lösa den ekonomiska situationen själv, utan hjälp utifrån.

  2. Anders

    ”Dock borde vi fokusera på att försöka lösa den ekonomiska situationen själv, utan hjälp utifrån.”

    Att lösa den är inga problem inga skolor i Åmsele Granö Hällnäs Tvärålund Stäng Fritidscentrum Simhallen sen går det lätt ihop och man kan säkert anställa någon till i Kommunkontoret

  3. Christoffer

    ”Glesbygdsskolorna kanske skulle kunna bibehållas, tänk er en ny simhall, ny konstgräs fotbollsplan mm.”

    Skolorna ser jag gärna att de är kvar för barnens skull. Inte särskilt kul att vara beroende av bussar som går 2 gånger om dagen, oavsett vilken tid man slutar/börjar.

    Badhuset håller på att ses över så att bygga ett nytt vore bortkastade pengar. Själva anläggningen i sig funkar utmärkt för idrottslektioner, motionssimning och lite lek för småbarnen. I en så liten ort som Vindeln så behövs inte en high-tech-anläggning.
    Dessutom har nya badhus en tendens att planeras väldigt länge…

    Däremot fotbollsplanen av konstgräs.
    Jag sökte lite snabbt på Google och hittade ett utdrag från kommunfullmäktige i Helsingborg där de bland annat behandlade kostnaden att hålla igång fotbollsplanen av konstgräs. Det låg på 2,8 miljoner om året. Hur motiverar man en likvärdig kostnad i en kommun som Vindeln?

    När det ändå pratas om sportanläggningar så kanske man kunde lägga några kronor på hörselskydd till gamlingarna kring Fritidscentrum som fick ishallen avstängd med motiveringen att kylaggregaten levde om för mycket under sommartid (ishallen blev brukbar igen för någon vecka sedan). Hur tänker man då?
    Man vill få Vindeln att utvecklas samtidigt som man tar bort åtminstone 1 större aktivitet för barnen. Om utveckling enbart ska handla om äldreomsorg så vill då inte jag engagera mig mycket inom den kommunen.

    Jag håller dock med om att Vindeln behöver utvecklas.

  4. Mitt i prick

    Det är ju det som är Sunkens och moderaternas stora problem. Sunken och hans vänner i M samt KD, FP och V tänker inte långsiktigt. Får Sunken en idé så ska den genomföras direkt. Att utreda och belysa förslag det ingår inte i moderaternas sinnevärld. Sunken och hans vänner har inte lärt sig kommunallagen, trots att kommunen skickade dem på dyrbara kurser med deras nyfunna guru Axel Danielsson.

    Sunken – du svarade inte på frågan: vem skriver Pauls och dina inlägg? Kommer de centralt från Tegsnässkidan?

  5. Sunken

    Att utreda det är det vi vill så jag fattar inte alls vad du är ute efter! När det gäller att inte tänka långsiktigt lär majoriteten ta alla rekord efter att deras senaste budgetar är klubbade spricker dom inom några månader om det inte är att tänka kortsiktigt byter jag namn till ”Göran Persson”. Det där om kommunallagen får du gärna vidare utveckla din lille plutt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.