Äntligen som Gert skulle ha sagt!

ÄNTLIGEN….glada och goda nyheter!

Vännäs får sin så välbehövda pendeltåg till Umeå 2011.
Det var verkligen på tiden att det kom ett glatt besked på detta område. Även om det just i dessa tider inte hörs så positiva tillrop när det gäller tågtrafiken. Alla dessa strul och förseningar på tågsidan har ju skapat en debatt kring den spårbundna infrastrukturen som tydligen inte verkar funka fullt ut i snö och kyla.

Men ändå…..att som den enda pendlingskommun norr om Timrå äntligen få tillgång till pendeltågtrafik är det ett stort beslut för vår kommuns tillväxt och framtid. Något som vi verkligen har saknat. Ja visst, vi har en massa busslinjer som matar resenärerna med punktenlig trafik men detta är långt ifrån tillfredställande och inte heller långsiktigt miljövänlig.

Det känns ju extra kul för mig nu med tanke på mitt nya uppdrag med att efter nyår påbörja arbetet med uppbyggnad av en Ínflyttarservice som blir en helt ny funktion i Vännäs kommun. Just detta med en bra kommunikationer är det som kan vara en av de avgörande faktorerna för en ökad inflyttning till vår fantastiska kommun! Ser fram emot kommande år!

En kommentar

  1. Monica Wahlström

    Ja, verkligen roligt! En eloge också till kommunalrådet Johan Söderling som när han tog till orda och kort kommenterade händelsen lyfte fram två samverkansparter från två andra partier.

    Nu hoppas jag verkligen att det blir ytterligare fokus på kommunikationsfrågan i landstinget, lycksele-umeå är jätteviktigt, liksom att pendeln får fortsätta till holmsund!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.