Gästerna på väg

Nu börjar snart alla delar falla på plats inför julen. Men det kommer att krävas fokus och effektivitet hela dagen imorgon också.

Kl.18.45 imorgon kväll landar de 5 italienska gästerna från vår vänort på Umeå City Airport. De ska sedan tillbringa en vecka hos oss i Vännäs. Det kommer att bli en intressant upplevelse både för dem och för oss. Det blir att prata "låtsas-italienska", engelska och kroppsspråk i en veckas tid.

Undrar vad de kommer att tycka om det svenska julfirandet, våra traditioner och julmaten!?!?!? Ja, en annorlunda jul blir det i alla fall!

5 kommentarer

  1. Susanne Wiklund

    Jag skulle oroa mig för hur de ska överleva kylan. Vännäs är ju dessutom ett känt kallhål. Men det låter fantastiskt roligt och spännande med besöket.

  2. Monica Wahlström

    Antagligen är de väluppfostrade och äter snällt julmaten! Men, medelhavsmat är godare, särskilt godare än julmat! Har gjort ingående jämförande studier, och det är slutsatsen :-)))

  3. Isak

    Nu får du ge dig Monica. Jag har lärt flera Itailienare att
    äta både surströmming och lutfisk. Och det är ingen tävling
    det är frågan om. Oavsett maten så tror jag att Victorias
    gäster kommer att få ett minne för livet. Likaväl som det är det omvända. Hälsa Marcello om han är med.

  4. Victoria Kreuger

    Svar till Susanne Wiklund (2010-12-22 22:44)
    Visst kan Vännäs vara kallt. Men det är ju tur att vi bor i Hjåggsjö (8 km söder om Vännäs)här brukar det alltid vara betydligt varmare än det är inne i själva Vännäs. Vilken tur för de italienska gästerna att de ska vara mesta delen av tiden i just Hjåggsjö då!

  5. Monica Wahlström

    Isak – jag har också lärt medelhavsmänniskor att äta surströmming. Men, jag håller fast vid, att medelhavsmat är godare än svensk mat! Och det står jag för, och ger mig inte! Det är mer vällagad mat, på bättre råvaror och med mer grönsaker. Svensk julmat är traditionell, och förr i tiden fanns ju inte mycket till variation av råvaror och i princip inga grönsaker alls (iallafall inga färska) – då förutsättningarna är verkligen olika. Det är ingen tävling, för svensk vardagsmat (samt julmat) skulle inte stå sig långt, så det är inte värt att anordna någon! God Jul Isak!
    *glimt i ögat*

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.