Alkohol? Nej tack!

Fått fråga om varför man inte dricker alkohol och om det har att göra med att man är kristen? Vill svara både jag och nej på den frågan. I Bibeln dricks det vin och det är ingen synd enligt mig att göra det men om man läser Efesierbrevet 5:18 så står det ”Berusa er inte med vin, där börjar lastbarheten, utan låt er uppfyllas av ande”

Med andra ord är det fel att dricka alkohol i berusningssyfte. Jag har givetvis druckit alkohol många gånger i berusningssyfte men för drygt nio år sedan så beslutade jag mig för att inte dricka alkohol mer. Många undrar förstås om man har haft ”problem med spriten” för att man inte dricker. Svar: Nej!

Idag går det inte se ett matprogram utan att det ska serveras alkohol. Alkohol dricks mer och mer i vårat land och detta ger problem inte bara för den enskilde utan även för omgivningen.  Jag har själv inget behov av att dricka för att koppla av. Jag behöver inte dricka för att våga prata.

Alkoholen ställer som sagt till en hel del negativa saker för många och därför tycker då jag att det inte är hållbart att dricka alkohol. Jag accepterar dock de som gör det så länge de kan sköta sig. Skulle alkohol upptäckas idag så skulle det förbjudas. Jag tycker däremot att vara kristen och sedan berusa sig rimmar mycket illa. Det finns även många med proböem som söker sig till kyrkan och kommer bra in i gemenskapen. Dessa människor ska man kunna stötta och då håller det inte att dricka alkohol.

default

2 kommentarer

  1. Johan

    Kristendomen är en sinnessjuk religion precis som de två andra semitiska knäppgöksreligionerna. Upplysningsvis alltså.
    Mvh/Johan.

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      ok, var och än får väl tycka vad de vill. Trevligt ändå att du är inne och läser en kristen blogg. Jag respekterar dina åsikter. Ha en bra kväll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.