Det gamla är förbi

Andra Korinthierbrevet är en skrift som ingår i Nya Testamentet. Brevet skrevs av Paulus omkring år 56 e.Kr. till församlingen i Korinth.

Andra Korinthierbrevet 5:17

”Den som är i Kristus är alltså en ny skapelse, det gamla är förbi, något nytt har kommit.”

Tänker på dem som brottas med saker som sker och har skett i deras liv. Det kan innebära stor skam och ångest då de tänker tillbaka på saker de vet som har skett och som de vet är fel. Man kan inte ända på det som skett men som Paulus skrivit i 2 Kor 5:17 så är du i och med du tagit emot Jesus en ny skapelse och det som varit har varit. Alla människor är värd en andra chans oavsett vad som hänt. Det står så i Bibeln och Bibeln är Guds ord. Jag känner flera människor som i dagarna brottas med saker som varit och vill få en förändring. Till Er vill jag säga att i Jesus är du en ny skapelse och det som skett ska du lägga bakom dig.

4 kommentarer

  1. Robertsforsbo

    Det där är det mest idiotiska ni kristna lutar er mot. Man gör vad man vill och ber sedan om förlåtelse i kyrkan. Hycklare.

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Vi lutar oss mot Guds ord. Alla är värd en andra chans i livet, tycker du inte det? Ha en bra dag och kul du läser bloggen.

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Ingen närstående i alla fall men människor jag känner. Jag känner folk utanför kyrkans väggar också. Vågar nog påstå att jag känner fler människor utanför väggarna än innanför. Många av mina bästa vänner är ikke troende. De är för mig lika mycket värda ändå. Jag försöker tänka på dessa människor och stötta med det jag kan göra. Vill bara säga att det bränns inte och det är typiskt att många är nyfiken om det handlar om människor som har det jobbigt. Men som sagt alla är värd en andra chans i mina ögon hur konstigt det än kan tyckas. Ha en bra dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.