Pastorer är tråkiga

SONY DSC

Många tror att pastorer är tråkiga och saknar humor. Åtminstånde har då jag trott det förr. I går samtalade jag med pastor Roland Pettersson.  Rolle var tidigare verksam i Robertsfors men Gud talade till honom att flytta upp till en hockeystad d.v.s Skellefteå. Han arbetar där som pastor i Skellefteå Pingstförsamling. Vi talade om hockey och då blir den Värmlandspatriotiske Pettersson lite tyst. Har ett starkt minne då jag var upp till Skellefteå för en massa år sedan och vi var ett gäng som tillsammans med Rolle skulle se Skellefteå-Färjestad. Vi bad innan att det inte skulle bli ovänskap oss emellan och matchen slutade 3-3!

179142_4320963548405_166459206_n

Vi kom också in på predikanten Martin Reén och vi hade båda uppmärksammat att Martin nu är tillbaka på Facebook efter ett långt upphåll.  På frågan varför Martin gjorde uppehåll var Rolle kvick i sitt svar. ”Han upptäckte väl att han hade inget att skriva om” menade Pettersson med syftade på Martins Brynäsentusiasm.

Är det någon man saknar emellanåt så är det Roland Pettersson. Få man känner som har den humor, värme och kunskap om allt. Kan också säga att jag tror Roland var en väldigt stark orsak till att jag kom fram i min kristna tro. Han visade att man kunde ha humor och vara enkel. I sammanhanget ska sägas att jag hade träffat denna filur flera gånger innan jag begrep att han var pastor!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.