Inför valet 2014

12742902-BWQj6

Den 14 september är det val till riksdag, kommun- och landsting. Det blir intressant och snart drar debatten igång på allvar. Vilka frågor kommer att lyftas fram?

Själv är jag relativt less på alla skattesänkningar. Dessa gynnar enbart en tredjedel av vår befolkning dvs de som redan har det gott ställt. Idag är det en katastrof att bli sjukskriven eller arbetslös. Det är då nödvändigt att den andra hälften i familjen har en hög inkomst. Nu lever många ensamma och tänk på kvinnor som lever ensamma med barn. Denna grupp skulle snarare gynnas om skatten var högre och det blev bättre sjuk och arbetslöshetsförsäkringar. Försäkringskassan idag far likt en blåslampa efter folk som är sjukskrivna. Jag tror faktiskt bara att det är ett fåtal som inte vill arbeta.

Arbetslösheten är ett kapitel för sig. Det är svårt för många att komma in på arbetsmarknaden och jag har märkt att många av våra flyktingar har det tufft. De hamnar lätt i ett bidragssamhälle med utanförskap som följd. Där har vi en fråga som måste lyftas fram utan för att folk för den delen anses som rasist. Det finns en del flyktingar som har en bra utbildning. Dessa borde vi ta tillvara på bättre. Jag minns min mor som alltid sa hur viktigt det var för henne att få komma ut i arbetslivet och att lära sig språket, Hon kom från Österrike och kunde inte ett ord svenska då hon kom hit men det fanns arbeten och man lärde sig språket. Nu träffade hon en svensk man och detta gjorde säkert sitt till. Jag har vänner från flera olika länder och jag har märkt att de har lyckats bra i Sverige. Nyckeln för dem har varit att få komma in i samhället och lärt sig språket. Vi måste ta ett ansvar för de människor som kommer hit. De har samma värde som jag och du.

Skolan har fått kritik och det med all rätt. Betygssystemet har ändrats och det verkar snurrigt. Vad man inte tänkt på är att alla ungdomar inte pallar med att studera och jobb finns inte heller. Man kanske skulle satsa på ungdomsplatser eller ett lärlingssystem? Sedan kan man lägga krutet på arbetsgivarna att de inte utnyttjar systemet i stället för som nu att jaga sjukskrivna och arbetslösa med blåslampa.

Sjukvården har fått kritik. Jag har senare år nyttjat sjukvården en del men jag tycker den är bra! Jag kan dock förstå glesbygden inom ambulansen exempelvis. Detta är INTE acceptabelt då man i Västerbotten har gjort försämringar i .området

Acceptansen för olika människor måste också bli bättre. Många partier har saker snyggt nedskrivit i sitt valprogram men när det kommer till kritan så håller man det inte. Socialdemokraterna har jag själv råkat ut för då de inte riktigt accepterar min kristna tro och där de kommer med rena lögnerna.Ta reda på fakta innan det kastas sten!

KD ska vara ett parti med kristna värderingar men där tycker jag att deras politik enbart håller om man har god inkomst och vill låta kvinnan vara hemma.

Det finns en hel del att tänka på inför valet 2014!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.