Bibelstudiumets Zlatan..

I Nordmaling har en Ekumenisk bönevecka pågått och man har haft besök av Oasrörelsens Hans Weichbrodt som igår hade ett bibelstudium samt kvällsmöte i Salemkyrkan i Mo.  Det var första gången jag besökte den kyrkan och för övrigt håller pastor Daniel Karlsson till där då han inte jobbar med Christ for People.

Jag måste tacka DK för att han skickade inbjudan via Facebook för annars hade jag kanske missa detta tillfälle att lyssna på Hans Weichbrodt. Hans har skrivit boken ”Genom Stormen” och denna bok har fångat mitt intresse. Jag brukar normalt ha mycket svårt att koncentrera mig på längre bokläsning men denna bok var ett undantag från regeln så att säga. Boken var helt enkelt svår att lägg ifrån sig och jag har hunnit läsa den två gånger.

Kyrkan i Mo var för övrigt mycket vacker. Själva kyrksalen rymmer drygt 200 personer och i källaren finns det lokal för mat och andra aktiviteter.

Först var det ett Bibelstudium i kyrksalen. Hans Weichbrodt gick igenom några verser i slutet av Johannesevangeliet och det är fascinerande hur Hans kan bryta ner varenda vers i beståndsdelar som får en att tänka till och fundera. Det vi avhandlade var efter uppståndelsen då Jesus stod på stranden och mötte lärjungarna. I första anblicken kände de inte igen honom! Varför? Vad gjorde Jesus som fick dem att känna igen honom?

Efter bibelstudiumet bjöds det på middag ner i källarlokalen. Det kanske låter lite drastiskt att kalla detta för källare men den låg ju en våning under jord så….. Det bjöds på Soppa med diverse tillbehör.

Efter middagen avslutades det med kvällsmöte i kyrksalen. Ett fantastiskt möte och återigen tack Daniel för att du påannonserade detta evenemang för mig. Jag har hört Weichbrodt en hel del via webben och jag tycker om hans sätt att tala och att när han har bibelstudium så får han åhöraren att känna sig delaktig. Hans Weichbrodt verkar dessutom vara en trevlig person vilket jag och min fru fick känna av då han satte sig ner bredvid oss under middagen och samtalade.

Till höst kommer Hans att deltaga i ACTS2 dvs Christ for Peoples modula bibelskola. Det ska bli fantastiskt för gårdagens bibelstudium fick en att vilja höra mer av denna Bibelstudiernas  Zlatan Ibrahimovic!

DSC_0447Starkt jobbat av Daniel Karlsson och Hans Weichbrodt.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.