Godnatt Umeå…

Igår kväll var jag och Mats Grahn med i radioprogrammet ”Godnatt Umeå” på 102,3 MHz. Det var ett två timmars direktsänt program och eftersom vi känner programledaren Mats Edin, så var det en avslappnad stämning.
Vi talade om kristen tro och olika upplevelser under resans gång. Jag fick även berätta att hade någon sagt för drygt 10 år sedan att jag skulle vara med i ett sånt här program och dessutom känna mig bekväm i det så hade jag tagit det som ett stort skämt. Jag har haft enorma fördomar om kristna och främst pingstvänner i största allmänhet och det var något vi tog upp. Jag vet att man är inte perfekt bara för man har en kristen tro. Vi talade även om det här med synd. Jag berättade att om jag tar med mig en penna från studion hem eller om Mats stjäl en bil utanför studion så är det faktiskt en synd bägge sakerna. Det finns ingen rangordning på synden. Nu är jag övertygad om att inget försvann från studion med omnejd trots programledaren efter programmet undrade om en av pennorna som låg framme var min.
Jag och Mats Grahn har det gemensamt att vi kom till tro som vuxen och det var en hel del av detta som frågorna handlade om. Musik spelades också mellan varven samt att det var en hel del som ringde in till programmet och behövde hjälp i bön men även en som tackade Gud för att sonen hade fått arbete.
Det är svårt att veta hur många lyssnare programmet har men det sänds över hela Umeå inklusive kranskommunerna så en och annan har lyssnat. Nu är kanske inte antalet lyssnare det viktigaste men trots antalet så är det folk som ringer in till programet och för dessa är detta program betydelsefullt. Kommer någon till tro pga programmet? Vem vet men en sak är nog säkert att ett frö kan ha såtts någonstans.

mms_20140307Jag och Mats Grahn var gäster i radioprogrammet ”Godnatt Umeå” igår.

 

6 kommentarer

  1. Matti

    Märkligt att sådana program ska kunna få sändas med en massa nonsens om Gud hit och dit. Gud finns inte och det är tragiskt att kyrkor med dess ledare totalt hjärntvättar folk. När ska det gå upp ett ljus för ni kristna?

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Jag accepterar din åsikt. Jag tänkte precis som du för låt säga 15 år sedan så dina åsikter är under inga omständigheter unika. Visste du att exempelvis Aposteln Paulus som hade till uppgift att utplåna kristna blev själv kristen. Han har skrivit mycket i nya testamentet.

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Svårt att svara på men det finns de som blir stärkta av att höra andra berätta saker kring kristen tro. Det är en hel del som lyssnar på programmet och ringer in. Jag tor programmet fyller sin funktion. Det finns andra kanaler att lyssna på om man inte vill höra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.