Nej till Svenska kyrkan

Fått lite frågor och mail varför jag inte är med i den Svenska kyrkan när jag har en kristen tro. Jag gick ur den Svenska Kyrkan då jag var 18 år och nu är jag medlem i Pingstkyrkan. Anledningen till att jag valt att inte vara med i den Svenska kyrkan är att jag helt enkelt inte delar deras syn på saker och ting. Jag vet dessutom folk som sitter med politiskt i kyrkofullmäktige som inte alls har den människosyn mot andra trosuppfattningar som jag tycker kyrkan ska ha. Man sitter förmodligen med för att ha sitt namn i politiska sammanhang och att då sitta i kyrkofullmäktige ser ju bra ut. Man tar sedan beslut som överhuvudtaget inte alls följer bibeln. Som jag har sagt tidigare, ska politiken få bestämma över Guds ord? Jag accepterar de som är med i Svenska kyrkan, jag accepterar muslimer och jag accepterar de som är med i andra samfund än jag.
Svenska kyrkan tappar medlemmar från år till år och man kan fråga sig vad kyrkovalet kostat i pengar. Pengar som jag anser Svenska Kyrkan skulle kunna använda till annat. Politiker ska inte bestämma vad kyrkan ska få göra eller inte göra.
untitled

13 kommentarer

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Det finns kyrkopolitiker som är lika insatt i Bibeln som jag är insatt i IKEA katalogen.

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Jag känner inte till Pingstvänner som springer och knackar dörr. Du kanske menar Jehovas Vittnen? Pracka på folk saker försöker vi vara noga med att inte göra. Jag upplever dock att folk tar första steget dvs de ställer oss frågor om kristen tro som vi försöker besvara och vägleda. Man ska inte tvinga på folk olika saker är då min teori.

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Jag accepterar dina åsikter och förmodar att du accepterar mina. Kul du är inne och läser en blogg som huvudsakligen handlar om kristen tro. Ha en bra dag.

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Det är ju det jag har skrivit om. Jag stödjer inte den Svenska kyrkans idéer. Man kan vara kristen även om man inte tillhör den Svenska kyrkan.

  1. Pingback: Nej till Svenska kyrkan - Västerbottens-Ku...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.