Jag bakar kakor

Hej och välkomna till blogginlägget
"Minnalainen bakar kakor och dricker vin"

Till det här inlägget använde jag följande saker:
* ett recept på kakor, i mitt fall valde jag Lördagskakor, simpelt och dom är fabulöst goda.
* en flaska billigt vin och ett vinglas
* smör, socker, sirap, blockchoklad, smarties, vetemjöl & bikarbonat till själva kakorna
* en kamera att dokumentera skiten med, jag lånade min mammas röda Olympus


Yksi : min hemkunskaplärarinna sa alltid att man ska läsa igenom receptet man ska utföra så jag börjar väl med det. Sen plockar jag fram alla ingridienser. I mitt fall bakar jag dubbel sats, den ena ska innehålla bitar av mörk blockchoklad och den andra satsen ska innehålla Nonstop-godis.

 


Kaksi: använder en slö kniv att  hacka till grova bitar av chokladen och nonstop-godiset som ska bli "fyllning" till kakorna.

 


Kolme: Tar mig ett rejält glas billigt vitt vin.

 


Neljä: blandar ner smör, socker & sirap i en bunke.

 


Viisi: blandar skiten, vrooom! (och dricker ur vinglaset, schlurp!)

 


Kuusi: sätter ugnen på 225 grader celcius.

 


Seitsämän: När smeten är blandad delar jag den i två delar och blandar chokladbitarna i den ena smeten. Den andra ska som sagt innehålla nonstop. Sen rullar jag smeten till smala rullar och kastar in dom i frysen för att stelna i sisådär tio minuter (gott om tid för att fylla på vinglaset även, kippis!)

 


Kaheksan: när rullarna varit inne i frysen i tio minter åker dom ut, delas i små bitar med en kniv. Varje bit rullas till en boll som sedan plattas ut. Min smet gav 18st små kakor. Sen är det bara att kasta in dom i den varma ugnen i cirka sju minuter. Håll utkik så dom inte blir brända (passa på att dricka ur vinglaset vetja)

 


Yhdeksän: ta ut kakorna för att svalna innan du förflyttar dom. Annars finns det risk att dom faller isär. Gör kakorna lite tjocka för bättre stabilitet. Här stoppade jag in den andra plåten i ugnen och tog mig ett vinglas till.

 


Valmis! Mina Lördagskakor eller Lauantaikakkuja är redo för lådan. Dessa godsaker ska jag bjuda mina gamla gubbar och tanter på jobbet imorgon. För det tycker jag dom är värda.