Datorkrasch, flyttlass och ny arbetsplats

 

Så övergick vintern till vår och jag flyttade från ett blåsigt internatrum på västkusten till ett snöigt och kallt Robertfors för att arbeta och hitta bostad. Dagar till veckor och veckor till månader. Jobbade, jobbade och när jag väl var ledig såg jag till att boka in mig själv så jag skulle ”ta vara på varje ledig minut”. Träffade folk på byn som trodde jag var hemma några dagar, blir förvånande att jag bor hemma men inte så konstigt då jag inte syns till på ”byn” då jag far på jobbet och sen direkt hem. Sov, klev upp, cyklade direkt till arbetet och sen direkt hem. Jobbade för att få ihop en dräglig ekonomi. Fritidsnöjen bestod i att se ishockey eller dricka. Sen jobba. Ut och fiska när det blev varmt. Jobba, se serier, sova, äta, jobba, hålla ihop vänskapskontakter, planera en framtid. Farsan ska flytta in på ett boende, fixa, ordna, strukturera, organisera, städa ur, flytta ut, flytta in, jobba, sova, ha egentid. Visstja, jag har ju en blogg, nä det får bli en annan gång orkar inte vara fyndig när hjärnan är dränerad på kreativitet. Nu är det maj, flyger ner till Göteborg och hälsar på folk innan de åker åt spridda håll i landet. Kommer hem, jobbar, sover, planerar, söker jobb. Våren går över till sommar och jag säger adjö till mitt gamla flickrum-numera-datarum som jag bott i ett halvår men knappt hann packa upp resväskan i.
Juni. Flyttar in i en tom lägenhet i Umeå. Nytt kapitel. Flyttlass, datorkrasch, ny arbetsplats, handlar möbler på blocket, busstrejk, får förlita mig på min vingliga och rostiga damcykel 9 kilometer varje dag, arbeta nattetid. Noll interaktion med människor. Jobb, sömn och böcker. Saknar att blogga, att ventilera, vara rolig, fyndig och föra monologer och dialoger. Fan. Måste köpa en hårddisk innan sommaren går över till hösten.

Och så vidare och så vidare.

P.S. Börjat dricka kaffe med mjölk. Mycket mycket gott. Men mycket mycket konstigt då jag alltid varit ”mitt kaffe är svartare än natten”-människa. D.S