Påsken i antågande

Påsken är i antågande och för mig och min familj är det Påskafton som är det stora för oss med Raija-Rycket.

Mycket ska ordnas och har ordnats. Man både längtar och våndas samtidigt. Längtar till när man ser alla som kommer och ska fiska och våndas när man tänker på vädret. När det gäller vädret – där är det bara att "gilla läget", men enligt prognoserna kommer det att bli bra på lördag så vi kan bara hoppas att det stämmer.
Sen hoppas jag att det blir lika bra uppslutning som vanligt med fiskare, det är kul när man både känner igen namn och ansikten från år till år.
Alla funktionärer som behövs, tur att det finns många frivilliga – från Stockholm till Dorotea. Bland annat min lillasyster? tack syrran för att du finns och ställer upp! Barna som alltid hjälper till, detta arrangemang löper genom deras blodomlopp, ja jag tror nästan att det finns i inprogrammerat i deras gener.

Påskfirare har börjat anlända till byn och fler kommer kommande dagar.

Imorron är det jobb som vanligt, så nu ska jag ställa mig och stryka lite innan jag gör kväll.

2 kommentarer

  1. Robban Åslund

    Som sagt.. Hej klasskompis. Hoppas livet lever väl med dig där uppe i norr. Själv har jag ju hamnat i Degerfors (där man knappt behöver veta vad en snöskovel är, dock måste man gilla fotboll(vilket jag inte gör) ). kul att kunna läsa era bloggar därifrån mina hemtrakter.. För oavsett vart jag bor så identifierar jag ändå Dorotea som hemma!

  2. Bästa äldsta dottern

    Jag håller med mamma! Det ÄR faktiskt inprintat i våra gener. Men det är bara bra och det är lika roligt med Raja Rycket varenda år!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>