Julen var god dröj

Ödesmatch modell större i morgon kväll fredag den 19 december.

Umeå BSKT på bortplan mot Nässjö.

Bloggen ställde tre frågor till Umeås coach Jesper Gustavsson.

Hur kan lilla Nässjö med sextontusen invånare vara ovanför Umeå i herrligatabellen?

– Jag vet inte, men de har jobbat på bra i flera år. Först i ettan och sedan med tre säsonger i ligan. Klubben har byggt upp en basketkultur och hela bygden ställer upp, det gäller allt ifrån publikt till att många företag är med som sponsorer.

– Det är inte så att de har en verksamhet som genererar en massa egna produkter, de har sex-sju importer, men de jobbar långsiktigt och har en stark organisation.

– När det gäller oss i Umeå så får man inte glömma att det här är vårt första år i ligan. Vi kan säkert bygga upp något likaväl som de har gjort, på lång sikt har vi sett till stadens storlek en bra grund.

Hur ska Umeå ta sig upp och förbi Nässjö i den här säsongens tabell?

–  Hmm. De har inte bara slagit oss utan även vunnit tuffa matcher som exempelvis mot Norrköping borta, så det är lite utom kontroll för oss. Nässjö är ruggigt bra i vissa matcher. Vad vi kan försöka göra är att vinna det vi kan, inte mer.

Vad är knepet för att ni ska vinna den här ”julmatchen”?

– Jag tror att det framför allt handlar om att vänta med julledigheten till den tjugonde. För mig handlar det mycket om att försöka hålla alla på tå hela fredagskvällen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.