Kabengano snart redo

De närmaste dagarna utvärderar Udominates lagledning läget i truppen inför nya året där första matchen är hemma mot Akropol lördag den 10 januari och fem dagar senare gäller det ”the big one” med hemmastart 15 januari mot ungerska Sopron i åttondelen i Eurocup.
– Vi räknar med att starta matchen klockan 19.00 och har preliminärt okej för det den 15 januari, uppger Udominates team manager Oscar Stenberg.
– När det gäller returen borta så har Soprons herrlag en match samma vecka, så troligen blir det så att vi spelar i Ungern onsdag 21 januari, säger Stenberg.
Så utvärderingen:
Punkt 1, skadeläget.
Pam Blomberg var tillbaka mot Sallén. Spelade 21 minuter och hennes baksida lår höll.
– Första gången på fyra veckor som jag körde på 100 procent, men det kändes bra, säger Pam, som nu åker på landslagsläger i Italien.
Sofia Jakobsson gjorde sin andra match och kände sig mer trygg än i den försiktiga comebacken i Visby.
Sally Kabengano har haft en stulig höst med bakslag och nya bekymmer runt sina hälsenor. Men nu verkar allt på rätt väg efter nya behandlingar.
– Vi tror att Sally ska vara redo för spel och debut för oss i matchen mot Akropol den 10 januari, säger team manager Oscar Stenberg.
– Mante Kvederavicute vilade nu på grund av en överansträngning, men hon ska vara okej med ett par veckors vila.
Även Ash Brown ska vara tillbaka in på det nya året.
Övriga spelare med slitna kropper efter den tuffa höstsäsongen ska klara sig med lite julvila och anpassad träning i mellandagarna.
Punkt 2, korttidskontrakten.
Udominate har haft korta kontrakt med Mirjana Beronja och Matea Tavic.
Hur blir det med dessa spelare?
– Vi ska prata med både spelarna och med deras agenter. Men Mirjana Beronja har returbiljett till Umeå den 1 januari (efter landslagslägret med Serbien) så henne räknar vi med i alla fall under januari månad.
– När det gäller Matea Tavic som kommit sist i i laget är det inte säkert att vi har någon plats för henne i och med att vi får tillbaka skadade spelare, säger Oscar Stenberg.
Transferfönstret för svenska Damligen stänger 31 januari.
Noterbart är att toppkonkurrenterna i Damligan söker förstärkningar.
Northland vill ha en stor insidespelare för att säkra bättre returtagning och Sallén vill ha en stark pointguard för att komplettera sin shooting guard Butulija.
När det gäller Udominate Basket så är väl aldrig några dörrar helt stängda.
Är hela truppen frisk och kry så är laget ganska komplett.
Men frågan är förstås om det ska kunna svänga så totalt, från konstant skadekris under hösten till en problemfri vår? Även om man hoppas på det bästa så känns det väl inte så troligt…
Bloggen sätter i alla fall en liten slant på att det kommer att dyka upp något spännande namn i Umeå i januari. Det som saknas i rostern är väl främst en powerforward på sisådär 186 centimeter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.