Positivt för Umeå-lagen

Det ökande basketintresset i Umeå avspeglar sig också i kassorna för elitlagen Umeå BSKT och Udominate Basket.

Udominate har tidigare säsonger bara haft stor publik på enstaka matcher i Damligan och hade inför den här säsongen lagt en väldigt försiktig intäktsbudget vad gäller entréavgifter och försäljning i kioskerna i Udominate Arena.

– Vi har redan fått justera vår budget sett till de ökande intäkterna, vi är redan hundra tusen kronor plus på arrangemangen. Det är allmänt uppåt, men förstås var toppmötet hemma mot Northland väldigt bra, säger Oscar Stenberg, team manager i Udominate Basket.

För dambasketen i Umeå är publikrekordet från den matchen 1.095. En siffra som borde kunna putsas uppåt i ett SM-slutspel på vårkanten?

I herrligan har nykomlingen Umeå BSKT fått upp tempen och publiktrycket genom bland annat två rysarvinster efter förlängningar, mot Solna och LF Basket.

Umeå BSKT hade 1.028 åskådare mot LF Basket och nådde i sista hemmamatchen före jul (mot Norrköping) toppsiffran hittills med 1.104 på läktarplats.

Första säsongen i ligan är ekonomiskt kämpig så publiksiffrorna är av godo.

– Vi kommer att få det här att gå runt. Speciellt roligt är att publiksiffrorna blir bättre match för match, säger Umeå BSKT:s ordförande Michael Jalmby.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.