Umeå har finsk kontakt

Läget i Umeå BSKT? Jo tack. Det ser väl hyfsat ut när vi skriver den 29 juli.

- Målet är att ha tolv bra spelare klara till den 15 augusti, deklarerar ordförande Michael Jalmby.

Cocherna Jesper Gustavsson och Micke Blomqvist förfogar just nu över följande trupp: Egal Saleman, Johan Pierre, Albin Frank, David Jallow, Jesper Hallberg, Magnus Haney, Johan Rönström, Shore Adenekan och Jason Davis.

Sex Umeå-killar, tre nyförvärv, varav en engelsman (Adenekan) och en amerikan (Davis) som inledningvis i augusti har två veckors tryout-perioder i sina avtal. Adenekan landar den 15 augusti och Davis kommer till Umeå den 4 augusti.

När det gäller den andre amerikanen, en powerforward, typ lite av en Germain Jordan-ersättare, så ska klubbledningen stämma av coach Jesper Gustavssons intryck från USA-resan.

- För dagen har vi inga förhandlingar igång utan avvaktar till Jesper är hemma i Umeå till helgen, men när vi bestämt oss går det fort att ordna ett kontrakt och en flygbiljett, säger Michael Jalmby.

Robin Ryan har besökt Umeå. Hur går det?

- Vi förhandlar med honom.

Markus Grahn har kommit in på Umeå Universitet. Läget med honom?

- Vi har inte försökt värva honom, men har pratat med honom och informerat om de möjligheter som finns i Umeå när det gäller att kombinera elitidrott och universitetsstudier, det går exempelvis att ha fördröjd studietakt och göra en treårig utbildning klar på fem år.

Fler spelare utifrån på väg in?

- Vi får se, det kan bli aktuellt att kika närmare på en rutinerad finländsk ligaspelare, säger Michael Jalmby.

Om någon av tryout-spelarna inte håller måttet?

- Det finns i så fall andra alternativ.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>