Nattåget ut på roadtrip

Många av Udominate Baskets spelare såg Umeås herrar förlora mot Örebro innan de strax före midnatt satte sig på tåget söderut för veckans roadtrip med två matcher.

När detta blogginlägg skrivs är laget framme i Norrköping. Har checkat in på hotellet där det efter lunch blir liten vilostund innan uppladdningen mot match får högre puls senare i eftermiddag.

Det gäller i kväll möte med Norrköping Dolphins och därefter fortsätter roadtripen mot Mark Basket i Kinna strax söder om Borås (match fredag kväll).

– Vi har respekt för alla lag, det är aldrig lätt att spela på deras hemmaplan. Det gäller att aldrig slappna av, säger coach Tamara Ruzic.

”Nya Udominate” jobbar vidare med sikte på att nå en bra nivå till slutet av oktober då spelet i Eurocup inleds hemma mot Dynamo Moskva.

– Meningen är att vi ska bli bättre och bättre för varje match och då gäller det att fokusera på de mål vi har inom laget, säger Tamara och anger som exempel att minska på antalet turnovers (22 mot Sallén senast), att hålla nere motståndarnas score genom tuffare försvar och att vinna returtagningen.

En annan sak med sikte på Eurocup är att vara varsam med de spelare som har eller har haft skadekänningar. Udominate kan vila tre spelare från veckans matcher, definitivt Salome Kabengano som är kvar i Umeå, och när det gäller Agnes Nordström och Tanya Massamba tas sena beslut inför respektive match.

Matchguide damligan basket

Norrköping–Udominate
Plats: Stadium Arena A
Tid: Kl 19:00 onsdag.

Tränarsnack
– Vi vilar spelare och är lite korta i rotationen, så det gäller att vara smarta, säger Udominates Tamara Ruzic.

Norrköpings coach har inga taktiska trolleritricks att leverera bara för att Udominate kommer till stan.

– Inte mer än att ingjuta mod. Udominate kommer med både längd och styrka. Det ska bli kul att möta ett Euro Cup-lag, säger Jesper Sundberg till Folkbladet Östgöten.

No­te­ra att…

… Norrköping har inlett med segrar mot Akropol och Fryshuset. Laget har bra trepoängsskyttar i trion Matilda Claesson, Anna Stern och Tavelyn James.

… Udominate började med förlust mot mästarna Luleå och vann sedan i andra omgången mot Sallén.

… Samtliga i Dolphinstruppen är skadefria och redo för spel.

Övriga damligamatcher i kväll onsdag:

Damligan:

Alvik BBK-Fryshuset Basket
Sallén Basket-Luleå Basket
Visby Ladies-Telge Basket

Citat inför Salléns försök att utmana Luleå:

– Tiffany (Brown) kommer att bli jättebra för oss, men hon var självklart ringrostig (i Umeå) eftersom hon inte spelat match sedan april. Det var hackigt offensivt, men det har sett bra ut på träningarna nu och det kommer att se bättre ut mot Luleå. Både vad gäller Tiffany och Pamela (Blomberg), säger Salléns Johan Persson till UNT.

– Vi kommer med en bra känsla men vi får inte tro att vi är något. Vi måste förstå att det kommer bli en helt annan fysisk och tuffhet. Vi måste vara helt redo för det. De är lite tjuriga och grisiga, så vi måste stå upp, säger Luleås Jens Tillman till NK.

Luleå Basket kommer till spel utan knäskadade Tina Trebec (ska magnetkameraundersökas på fredag), och utan Anna Barthold som har sin mammas begravning i Sundsvall att ta hand om.

I herrligan spelas en match i afton:

Borås Basket-Malbas

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.