”No comments”

Udominate Basket var illa ute nere i Kinnahallen. Ni vet Mark Baskets hemmaplan där många gäster genom åren fått det riktigt tufft.

Det såg riktigt prekärt ut med underkläge för Umeå-laget ända in i fjärde perioden. Först i början av fjärde gav Milica Paligoric Udominate ledningen, fyra raka poäng av serbiskan gav 59-60.

Samtidigt hade Udominate tunga foulproblem. Frida Aili var först att foula ut. Hon följdes av Milica Paligoric och då stod Dia Lukacovicova och Ilaria Zanoni båda på fyra foul.

Med tre minuter kvar på matchuret var ställningen 67 lika. Hollie Mershon bombade i en trepoängare till 67-70 och efter att lagen fått i varsitt straffkast, så kom avgörandet  genom Dia Lukacovicova som sköt  68-73 och därefter blockade skott.

När Bloggen kollade med coach Tamara Ruzic om alla foul (24 personliga foul på spelare, samt två tekniska foul på bänken) så löd hennes svar så här:

– Vi drog på oss 26 foul och Mark drog på sig 14 foul. Vi fick bara skjuta fem straffkast och de hade 30 straffkast. Jag konstaterar dessa fakta. Om du frågar mig om domarna så säger jag ”no comments”.

Kring sitt lags insats så fann Ruzic en markant förbättring i andra halvlek. Totalt plus för bra returtagning och 18 assists. Turnovers hölls nere på 14.

Nyckeln till segern?

– Dia Lukacovicova och Milica Paligoric hade bra samarbete under korgarna. Dia tog 7 offensiva returer och hade 5 assists. Milica gjorde 14 poäng och då kunde hon bara spela knappt 15 minuter på grund av foulproblemen.

Udominate använde sju spelare mot Mark. Med två utoulade var det lite tungt. Ändå redde laget ut stormen.

– Vi är inne i en jobbig period och saknar verkligen spelare som Tanya Massamba och Salome Kabengano. Men jag är i alla fall glad att vi kommer hem från denna roadtrip med två vinster, säger Tamra Ruzic.

Noterbart är att Agnes Nordström klev fram i sin andra match efter comebacken och hade 19 poäng, 9 returer + 4 assist.

Hollie Mershon kom igång efter paus och sköt ett par tunga treor när det behövdes som bäst. 17 poäng totalt från hennes händer.

Mer läsning (Plus): Lyckades i alla fall vinna

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.