Aili: ”Skön vinst”

Bloggen har fått kontakt med Udominate Baskets landslagsguard Frida Aili efter EM-kval-segern mot Finland i Helsingfors.

– Det var definitivt en skön vinst, det var många som förväntat sig att vi skulle vinna, så det gör det desto bättre.

– Det kändes dock som att vi hade kunnat koppla greppet tidigare och vi måste få till lite detaljer för att kunna utmana spanjorskorna i nästa match, säger Frida Aili.

Själv kom Frida in sent i matchen och fick spela åtta minuter.

– För egen del helt ok, kom i alla fall in och försökte arbeta hårt i försvar och driva upp tempot. Hade någon attack, fick tyvärr inte i bollarna, men försökte i alla fall hålla mig till att göra det jag är bäst på.

– Jag är superglad att vi vann trots att jag vet att vi kan mycket bättre. Det var roligt att se så många svenskar på plats, jättehärligt, säger Frida Aili.

Hinner ni hem något innan nästa kvalmatch (Spanien borta på onsdag)?

– Vi åker direkt mot Spanien i morgon söndag!

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

Anna Barthold gjorde sin 123:e landskamp när Sverige slog Finland med 59-49 i kvalet till basket-EM. Luleå-forwarden satte 14 blågula poäng och var en av få som hade en respektabel skottprocent.

— Vi fick lite problem i anfall. Jag tycker ändå att vi fick många bra skott, men det var ring ut. Hade vi bara fått upp skottprocenten lite så hade vi kanske vunnit med tjugo, säger Barthold till TT.

Svenska landslagscoachen Jurgita Kausaite hyllade också veteranen från Luleå Basket.

– Anna Barthold var enorm för oss i slutet av matchen, hon är ledaren i laget. Jag är mycket glad för att kvaldrömmen fortfarande lever.

Bilden: Finlands och Udominate Baskets Krista Gross i kamp med Sveriges Binta Drammeh och Anna Barthold.

Foto: Vesa Moilanen / Lehtikuva / TT

Matchfakta
EM-kval, damer, grupp I

Finland–Sverige 49-59 (14-14, 14-11, 15-18, 6-16)
Finland: Linda Lehtoranta 12, Dionne Pounds 12, Heta Korpivaara 9, Helmi Tulonen 4, Tiina Sten 4, Henna Salomaa 3, Minna Sten 3, Krista Gross 2.
Sverige: Anna Barthold 14, Elin Eldebrink 11, Amanda Zahui 11, Frida Eldebrink 10, Farhiya Abdi 8, Binta Drammeh 2, Tanya Massamba 2, Frida Aili.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.