Matchguide Uppsala-Umeå

Dags för fjärde försöket för Umeå BSKT. Det gäller Uppsala på bortaplan.

– Det här är slutspurten på ett intensivt schema för oss, så vi är ruggigt sugna på att fortsätta förbättra det vi gjorde bra i fredags mot Nässjö under två perioder, säger coach Jesper Gustavsson.

– Vi fick till kommunikationen bättre och började röra oss i försvaret och arbeta med kroppen, i stället för att bara jobba med armarna. Det började även röra på sig i anfallsspelet där vi hittade närmare vårt spel.

Matchguide, basketligan herr:
Uppsala-Umeå BSKT
Plats: IFU Arena.
Tid: Tisdag 18/10, kl. 19:04.

Tränaren säger:
– Uppsala blir väldigt tufft, de har hög energi och är ihopspelta. Det gäller att de inte får diktera tempot hela matchen.

Notera att:
… Både Johan Rönström och Jesper Hallberg åker med truppen till Uppsala . Även Albin Frank finns tillgänglig.
… Amerikanen Gerald Williams lär spelas med viss försiktighet, i debuten mot Nässjö blev det 20 minuter.
… BSKT lär försöka sprida antalet spelminuter nu när folk kommer tillbaka från skador. Förstafemman har fått slita oerhört hårt i de tre första omgångarna. Avlastning med flera spelare i rotationen ska ge lite piggare ben och huvuden.
… Uppsala spelar helt utan importer och med massor av Uppsala-killar i truppen. Bröderna Person har sina rötter i Västerbotten.
… Uppsala har hittills bara spelat en ligamatch, premiären på hemmaplan (utan skadedrabbade Anton Gaddefors) vanns med imponerande 81-50 mot Malbas.
… Jonathan Person levererade i ligapremiären 17 poäng, 8 returer, 4 assist och 3 steals. Broder Andreas Person fyllde på med 16 poäng, 4 returer, 2 assists och 2 steals.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.