Succé inför föräldrarna

College-stjärnan Josh Wolfram hade snittat 8,8 poäng per match sedan han kom som proffs till svenska ligan.

Ett facit klart under förväntan. Många klubbar skulle ha brutit kontraktetet, men Umeå BSKT har visat fortsatt förtroende och när laget besegrade Malbas på hemmaplan blev det succé för kanadensaren – inför ögonen på föräldrarna som rest till Umeå för att hälsa på.

– Föräldrarna på läktaren, men han hanterade det bra och levererade. jag ahr sett Josh jobba hårt på träningarna och de senaste två veckorna har det sett bra ut. Nu steppade han upp i match och det var bra för självfötroendet, säger coach Jesper Gustavsson.

Josh Wolfram gjorde denna kväll 22 poäng och tog 9 returer. han sköt 6 av 12 på tvåor, 1 av 1 på treor och 7 av 10 från strafflinjen.

– Skönt att få till en bra insats i 40 minuter, det kändes bra även i förra matchen mot Uppsala men då fick jag foulproblem, säger Josh Wolfram.

Vad betyder segern mot Malbas för laget?

– En lättnad efter en tuff start på året med flera föluster i rad. Det här var en viktig vinst och det finns flera bra saker vi kan ta med oss när vi jobbar vidare. Det kan bli riktigt bra när vi senare också  får tillbaka spelare, säger Josh Wolfram och syftar på Rudy Mbemba, Terrence Oglesby och Nathan Dawit.

Mer läsning (Plus): ”En lättnad för laget”

Till sist en liten faktanotering: Förra säsongen vann BSKT totalt fyra matcher i ligans grundserie. I och med segern mot Malbas så har Umeå-laget nu fyra segrar den här säsongen. Tolv matcher återstår av grundspelet – Umeå matchar här närmast borta mot Jämtland nu på fredag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.