Oväntad retur i Umeå

Transferfönstret är stängt sedan länge, skadekris i laget och sju raka förluster.

Vad händer då? Jo – amerikanen Gerald Williams landar i Umeå sent i kväll måndag. En högst oväntad ”retur”.

Det var för en månad sedan som den amerikanske guarden, som snittade 14 poäng per match, lämnade Umeå med den officiella motiveringen ”personliga skäl”. Han satte sig på ett plan hem till USA och där trodde väl alla (?) att det var ”the end”. Men icke så.

– Vi tar tillbaka Gerald, han har löst sina problem och vill hjälpa klubben i playoff, så han får en ny chans, säger Umeås sportchef Luca Romano.

– Jag kommer tillbaka med helt ny kraft nu efter de här veckorna hemma. Jag och Luca har haft kontakt hela tiden och jag vill hjälpa laget inför slutspelet. Jag är tacksam för att jag får chansen att komma tillbaka och spela för Umeå BSKT, säger Gerald Williams i ett pressmeddelande som kom sent på onsdagskvällen.

Mer läsning (Plus): Han studsar tillbaka

Umeå BSKT har fem matcher kvar i grundserien i ligan, nästa uppgift är Uppsala hemma på fredag, och tänker sedan i ett hägrande slutspel ta sig an BC Luleå i ett kvartsfinal.

I går i Nässjö blev det storstryk utan Rudy Mbemba, Terrence Oglesby, Johan Pierre, George Valentine och Nathan Dawit.

Terrence Ogelsby, som snittat 15,9 poäng för Umeå, spelar sannolikt i en comeback på fredag, men är förstås inte i full matchkondition, han har inte spelat match sedan skadan mot Jämtland den 13 december.

Rudy Mbemba är ett stort frågetecken. Han fick en ny skada i förra veckans comeback och det är oklart när han är redo igen. Johan Pierre och Nathan Dawit är en bra bit från spel. När det gäller centern George Valentine är det senaste bekymret smärta i ett knä, magnetkamerundersökningen visade dock att inget var trasigt och prognosen är att han ska kunna spela igen relativt snart.

Bilden: Gerald Williams kommer tillbaka. Foto: Peter Hegethorn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.