Lyckat för Merkurius

Merkurius är ett basketlag med tjejer med basen på stadselen Teg i Umeå. På söndagen blev det lyckat för laget när det var bussutflykt upp till Skellefteå.

I en mycket välspelad match i Västerbottens ungdomsserie vann Merkurius med tolv poängs marginal, 36-24, mot Skellefteå.

Försvarsspelet fungerade bra och även i anfall gick det vägen, lite exta anmärkningsvärt var att Nora Strömsten hittade rätt med ett par klockrena trepoängsskott.

Coacher denna dag för Merkurius två välbekanta namn i tidigare elitspelarna Ulrika ”Peps” Pettersson och Liselott Andersson. Tränare är även Eva-Lotta Strömsten.

I princip har hela stommen i laget (födda 04) hållit ihop sedan starten från ”sexårs” år 2010.

– Det blir en basketträning i veckan eftersom alla håller på med flera olika idrotter, det är innbandy, gymnastik och fotboll, berättar ”Peps”.

x x x x x

Med på Umeå-bussen till Skellefteå fanns även Satelliternas tjejer från Hörnefors, som spelade två matcher mot olika Skellefteålag (ett 05-lag och ett 02/04-lag) det blev vinster för Satelliterna med 51-11 och 60-20. Tydligt var att veckans specialträning på ”transition offense” gett utdelning. Fast tjejerna själva kallar det förstås snabba uppspel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.