Dags att matcha hårdare

Slutspel är som det brukar heta ett helt annat djur än serielunk.

Återstår att se om Udominate ska klara av att växla upp. En förlust efter 31 raka segrar är inte hela världen och kan kanske rent av på ett sätt vara nyttig. Slutsnackat om den där långa sviten och så.

Det som inte alls känns bra är sättet som Udominate förlorar på.

Det var spelmässigt en karbonkopia på förra mötet med Telge (ni vet där det med en smula tur i slutet redde ut sig till 84-85). Inför semifinal 3 på hemmaplan körde Umeå-laget igenom sina försvarsövningar några extra gånger på träningarna – för att komma ut och släppa in 51 poäng redan i första halvlek. Jodå.

Undertecknad har författat en tidningskrönika (Plus) med rubriken SM-final var god dröj. Hela går att läsa här

Jag hävdar  bland annant följande:

”Nu är det dags att ge nycklar till ett snabbare spel för att knäcka Telge. Det är dags att matcha hådare för att få bättre rytm. Att dela speltiden ganska lika på nio spelare hör inte riktigt slutspel till”.

En kommentar

  1. Michael Almenäs

    Bra krönika. Instämmer helt med dig. Ner pa en mindre rotation. Öka tempo och intensitet.
    Returtagning och mycket färre turnovers blir avgörande. Telge och Lulea har bara hälften sa manga TOs som Udominate (beror pa rotation pa 9-10 spelare). Med Melnika, Westerberg och Dia mer points in the paint.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>