Tolv spelare i Udominate

En söndag som denna känns som ett perfekt tillfälle att kolla läget med Umeå Udominate Baskets Sports Director Bo Ågren-Malm.

Nye head coachen Julian Martinez Alman är klar och presenterad. Lagbygget har uppenbarligen kommit en bra bit på väg – även om några spelarnamn ännu inte offentliggjorts.

Förra säsongen hade Udominate inte mindre än 17 spelare.

Första frågan till sportchefen är hur stor truppen för säsongen 2017/2018 ska bli?

- Målet är att vi ska ha en trupp på tolv spelare, sedan får vi se vad som händer under säsongen, det kan ju bli skador och annat, säger Bo Ågren-Malm.

Dialogen med Julian Martinez Alman har pågått en tid.

- Ja vi har haft en kommunikation och bollat spelare och namn, han har större kontaktnät än vad vi har i Sverige och han är väldigt noggrann. Julian vet vad han vill ha på olika positioner och tar hellre hårt jobbande spelare som offrar sig för laget än en stjärna med divalater.

- Vi hade från början kollat på många olika coacher, men redan tidigt har det känts tryggt med Julian som verkligen har respekt med sig. Han är en av de mest meriterade tränare som kommit till Sverige.

Udominates nya lag ska enligt sportchefen bli en mix av att behålla några spelare från förra säsongen plus en del nyförvärv.

- Så får vi se vilka det blir.

Klubben har för avsikt att liksom tidigare år ”släppa” ett namn i taget. Det är därmed fritt att spekulera.

Bloggen: Lågoddsare att bli kvar är Hollie Mershon. Lagkaptenen Agnes Nordström likaså. Sedan sannolikt någon av de yngre. Stortalangen Emilia Stocklassa gjorde en bra debutsäsong i ligan, men fick inte mycket speltid i slutspelet. Totalt blev det 32 matcher, snitt knappt 16 minuter, 4,8 poäng, 3,4 returer och 1,5 assists. Man behöver inte vara raketforskare för att lista ut att den kontraktslösa 18-åringen jagas av varenda ligaklubb. Hennes förre tränare från Norrort är ny coach i Eos och upp till ligan har AIK från Stockholm kommit. Men kön lär vara lång.

Stocklassa är ett namn som Udominates sportchef väljer att kommentera.

- Vi försöker absolut behålla Emilia och även Julian kommer att prata med henne. Hos oss finns en bra träningsmiljö och spel i Europa. Sedan blir det hon själv som får ta beslutet och följa vad hennes hjärta säger.

Sett till de spelare som lämnat Umeå och redan gjort klart med nya klubbar (Santa Okockyte, Zenta Melnika och Josefin Vesterberg) kan man konstatera att det bland kommande nyförvärv lär finnas både pointguard och powerforward/center. Ute på marknaden finns det gott om namn…

- Vi har kommit med en del förslag och Julian har kommit med andra. Det har även hänt att han sagt ett förnamn och jag ett efternamn – på samma spelare. Sedan kollar han upp allt mycket noga med referenser från olika håll, säger Bo Ågren-Malm.

 

 

 

 

En kommentar

  1. Michael Almenäs

    Efter att bara sett Udominate via live-streaming håller jag helt med Bloggen om Mershon, Nordström (måste bli farligare offensivt) och Stocklassa men lägger till en frisk Zanoni. Rebounding och 3-pointskytte förstärkas. Blir spännande att se truppen. Tack Bloggen för alltid spännande och bästa rapportering !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>