Silly: Franskt till ligan

Bra fart på silly season, många sportchefer vill nog göra klart mycket innan juli-semestern (?). Den här veckan förväntas bland annat regerande mästarlaget på herrsidan BC Luleå komma med en del stjärnbesked.

På damsidan håller Udominate i Umeå grytan kokande. Enligt uppgift kan det bli så att en ny center presenteras innan helgen.

Nytt och bekräftat är att:

Nässjö Basket värvar franskt inslag till herrligan. 25 årige fransmannen Thomas Tshikaya ansluter från collegespel på Angelo State University. En tvåmeters-forward som beskrivs som ”grymt atletisk”.

–  Han kommer betyda mycket för vårt spel över hela banan. Vi vill spela en snabbare basket i år och därför letar vi spelare som älskar att vända spelet snabbt och inte tvekar att ta bollen starkt till korgen när chans finns. Vi förväntar oss stora saker under såväl offensiv som defensiv korg av denna fransman, dessutom är han en bra skytt från distans så han kommer ställa till med mycket besvär för våra motståndare kommande säsong det är vi övertygade om, skriver Nässjös sportchefer Homelius och Classon på klubbens hemsida. 

x x x x x

Superettan-laget Wetterbygden Stars tycks gå ”all-in” på spanjorer. Sportchefen Dennis Aulander och nye headcoachen Boris Balibrea har till truppen klart med pointguarden Carlos Calvo från spanska Azuqueca i EBA och med powerforwarden Albert Masllorens från spanska BC Quart i EBA.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.